İran'a Ağır Darbe: 2 General Öldürüldü

TAKİP ET

Suriye'de ABD ve İsrail tarafından gerçekleştirilen bir saldırıda İran Ordusunun Kudüs Tugayı Komutanı İsmail Ghani ile bir generalin daha öldürüldüğü iddia edildi.

İran İslam Cumhuriyeti'ne Irak'taki Kasım Süleymani suikastından sonra bu kez de Suriye'de ağır bir darbe vuruldu. Arap medyasında hızla yayılan iddialara göre dün Şam'da gerçekleştirilen İsrail ve ABD saldırısında Kudüs Tugayı Komutanı İsmail Ghani öldürüldü.

Birçok kaynak Ghani'nin önce ağır yaralandığına ilişkin haberleri servis etti. Kısa süre sonra ise Ghani'nin yaşamını yitirdiği bilgisi paylaşıldı.

Al-Hadath, İsrail'in F-35 savaş uçaklarıyla Şam'daki İran Silahlı Kuvvetleri (SEPAH) mevkilerini vurduğunu ve İsmail Ghani'nin de bu saldırıda öldüğünü duyurdu. Yanı sıra Suriye Ulusal Güvenlik Bürosu Başkanı Ali Memlük'ün de saldırıda öldürüldüğüne ilişkin iddialar ortaya atıldı.

Fox News ise Ghani'nin Şam Havaalanı yakınlarında bulunan Kudüs Tugayına ait bir mühimmat deposunun İsrail savaş uçakları tarafından gerçekleştirilen saldırıda imha edilmesi esnasında öldürüldüğünü öne sürdü.

ali memlük ismail ghani şam israil f-35 sepah suriye abd kudüs tugayı