İran'da Molla Rejiminin Seçim Tiyatrosu Sürüyor: Adaylar İbrahim Reisi Lehine Bir Bir Çekiliyor

TAKİP ET

Faşist molla rejiminin İran'da oynadığı seçim tiyatrosu tüm hızıyla sürüyor, son olarak Kadızade Haşimi de İbrahim Reisi lehine cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildi.

Eski İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, cumhurbaşkanlığına aday olmuş, Hamaney'in dünürü Haddadadil ise "(Ahmedinejad'ın) adaylığı veto edilecek" demişti. Sonrasında ise 200 bin kişinin katıldığı bir imza kampanyasıyla desteklenen Ahmedinejad'ın adaylığı veto edilmişti. 

Ahmedinejad gibi birçok ismin adaylığının veto edildiği seçim öncesinde adaylar bir bir adaylıktan çekiliyor.

14 Haziran'da muhafazakar aday Ali Rıza Zakani adaylıktan İbrahim Reisi lehine çekilme kararı aldığını duyurmuştu. Sonrasında ise Mohsen Mehralizade seçimden çekildi. Akabinde ise Said Celili, seçimden çekilme kararı aldığını ve İbrahim Reisi'yi desteklediğini duyurdu.

Seçimden çekilen son aday olan Kadızade Haşimi'nin seçimden çekilmesi ise rejimin oynattığı seçim tiyatrosunu ortaya koydu. Haşimi rejimin televizyonlarında canlı yayında seçim konuşması yaparken aynı anda Haşimi'nin seçimden çekildiği haberi servis edildi.

İbrahim Reisi Kimdir?

İbrahim Reisi,Tahran Cumhuriyet Başsavcısı ve Yargı Erki Başkanı olarak görev yapmıştı. Reisi, 1988'de Humeyni'nin emriyle toplu siyasi idamları gerçekleştiren Ölüm Komitesi'nin üyesi olduğu için "Katliam Ayetullahı" olarak adlandırılıyor.

İran'da Molla Rejiminin Seçim Tiyatrosu Sürüyor Adaylar İbrahim Reisi Lehine Bir Bir Çekiliyor