İran'da Oy Verme İşlemi Bitti, Oy Sayımına Geçildi

TAKİP ET

Faşist molla rejimi tarafından bir seçim tiyatrosu oynatılan İran'da oy verme işlemi sona erdi, oyların sayımına geçildi.

Ülkede yerel saatle gece yarısında bitmesi planlanan ancak gece yarısından sonra 2'ye ötelenen oy verme işlemi sona erdi. Oyların sayımına geçildi.

İran'da faşist molla rejimi tarafından oynanan "seçim tiyatrosu" sürecinde birçok cumhurbaşkanlığı adayı adaylık yarışından İbrahim Reisi lehine çekilmiş, adaylık başvurusu sırasında da rejimin sakıncalı bulduğu birçok adayın başvurusu reddedilmişti.

Rejimin cumhurbaşkanlığına getirmek için canla başla uğraştığı İbrahim Reisi, Tahran Cumhuriyet Başsavcısı ve Yargı Erki Başkanı olarak görev yapmıştı. Reisi, 1988'de Humeyni'nin emriyle toplu siyasi idamları gerçekleştiren Ölüm Komitesi'nin üyesi olduğu için "Katliam Ayetullahı" olarak adlandırılıyor.

Bugün yaptığı videolu açıklamada seçime katılmayacağını söyleyen, adaylığı veto edilmesi nedeniyle seçime giremeyen eski cumhurbaşkanı Ahmedinejad, "Bir birey olarak bu günaha katılmayacağım" demişti. Ülkede yerel saatle 19.30 itibarıyla yaklaşık 22 milyon seçmenin sandığa gittiği ve seçime katılım oranının yüzde 37'ye ancak ulaştığı öğrenildi.

Seçimi, rejimin kazanması için her türlü yola başvurduğu aday İbrahim Reisi'nin kazanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

İbrahim Reisi, Tahran Cumhuriyet Başsavcısı ve Yargı Erki Başkanı olarak görev yapmıştı. Reisi, 1988'de Humeyni'nin emriyle toplu siyasi idamları gerçekleştiren Ölüm Komitesi'nin üyesi olduğu için "Katliam Ayetullahı" olarak adlandırılıyor.

İran'da Oy Verme İşlemi Bitti Oy Sayımına Geçildi