İran'da Radikalciler Cumhurbaşkanı Ruhani'nin İdamını Talep Ediyor

TAKİP ET

Ülkesini saplandığı krizden kurtarmak adına ABD ile müzakere hazırlığında olduğu iddia edilen Cumhurbaşkanı Ruhani'ye radikal İslamcılar tepki gösteriyor. Milletvekili Zunnuri, Ruhani'nin idam edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Molla Rejiminin hüküm sürdüğü İran'da radikal İslamcı cenah, ABD ile müzakere hazırlığında olduğu iddia edilen Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin idam edilmesi gerektiğini dile getiriyor.

Bu talebi en yüksek seviyede dillendiren isim ise İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Milletvekili Mücteba Zunnuri oldu. Zunnuri, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "İran halkının kalplerinin ferahlaması için İran Başkomutanı’nın senin (Ruhani) için bin kere idam emri çıkarması gerekiyor" ifadelerine yer verdi.

Geçtiğimiz Çarşamba günü Cumhurbaşkanı Ruhani'nin ABD ile ilişkilere dair "Gerekirse savaşırız, gerekirse barışırız" şeklindeki açıklamaları radikalciler tarafından büyük tepkiyle karşılanmıştı. Ruhani'nin ülkesini sürüklendiği ekonomik krizden kurtarmak adına ABD ile müzakereye hazırlandığı iddia ediliyor.

hasan ruhani iran cumhurbaşkanı abd ile müzakere ambargo mücteba zunnuri radikal islamcılık ruhani'nin idamını talep etti