İran'dan Karabağ Açıklaması: Azerbaycan'ın Tüm Toprakları İşgalden Kurtarılmalı

TAKİP ET

İran'ın dini lideri Hamaney, bölgedeki çatışmaların durması gerektiği ve bunun yolunun da Ermeni işgalinin sona ermesi olduğunu söyledi.

Azerbaycan ordusunun işgal altındaki topraklarını kurtarmak için başlattığı karşı harekatta derin bir sessizliğe gömülen İran İslam Cumhuriyeti'nden ilk kez net bir açıklama geldi. Daha önce topraklarından Ermenilere silah gönderilmesine izin veren Mollalar, Azerbaycan'ın kısa sürede sağladığı büyük başarının ardından politikasını değiştirdi.

Dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, "İki komşumuz arasındaki savaş acı bir hadisedir. En kısa zamanda sona ermelidir. Azerbaycan'ın tüm toprakları işgalden kurtarılmalı, Ermenilerin de güvenliği korunmalıdır" açıklamasında bulundu. 

Çatışmaların durdurulması gerektiğini vurgulayan Hamaney, şöyle konuştu:

"Bunun temel koşullarından biri, Ermenistan'ın işgal ettiği Azerbaycan topraklarını iade etmesidir. Bu kesinlikle yapılmalı ve uluslararası hukukta belirtilen sınırlara riayet edilmelidir. Uluslararası sınırlar işgal edilmemeli ve teröristler de sınırlarımıza yaklaşmamalı. Bunlar sınırlarımıza yaklaşırsa gereği yapılacak."

azerbaycan iran hamaney dini lider karabağ ermenistan