İran'ın Atom Enerjisi Kurumu'na İHA Saldırısı Düzenlendi

TAKİP ET

Atom Enerjisi Kurumu'na yapılan saldırıyla birlikte İran'ın nükleer geliştirme programına ikinci bir saldırı gerçekleştirilmiş oldu.

Tahran yakınlarındaki Karaj'da yer alan İran Atom Enerjisi Kurumu'nun yapılarından birine İHA saldırısı gerçekleştirildi.

Olayı rapor eden İran'ın Mehr News Ajansı, Kurum'a yapılan saldırıda bir dönerkanatlı insansız hava aracı kullanıldığını, İHA'nın vurulduğunu ve saldırının başarısız olduğunu bildirdi.

Aynı gün sabahın erken saatlerinde de İran'ın ILNA haber ajansı, Çin Virüsü aşısı geliştirilmekte olan ve yine Karaj'da bulunan Barakat İlaç Endüstrisi yerleşkesine saldırıldığını kaydetmiş, sonrasında haberi web sitesinden alelacele silmişti.

Bunun yanında Mehr ve ILNA haber ajanslarının bildirdiğinin aksine Khatam al-Anbia Joint Hava Savunma Üssü'nden adı açıklanmayan bir kaynak, saldırının İHA ile gerçekleştirilmediğini, bir sabotaj girişimi olduğunu bildirdi.

Saldırılar İran'da yapılan seçimlerden hemen sonra Viyana'daki nükleer anlaşma görüşmelerine ara verilmesi kararının ardından geldi. Seçimlerden sonra ilk yaptığı basın toplantısında İbrahim Reisi, gerginlik yanlısı olduğunu belli etmişti.

İran'ın Atom Enerjisi Kurumu'na İHA Saldırısı Düzenlendi