İranlı Ajanlar, ABD'de Yaşayan İran Asıllı Gazeteciyi Kaçırmaya Çalıştı

TAKİP ET

İranlı ajanların New York'ta yaşayan İran asıllı bir gazeteciyi kaçırmaya çalıştığı bildirildi.

ABD'de, İranlı dört istihbarat elemanı hakkında New York'ta yaşayan İran asıllı ABD'li gazeteci Masih Alinejad'ı kaçırmaya teşebbüs suçlamasıyla FBI tarafından iddianame hazırlandı.

İddianamede, istihbaratçıların Alinejad'ı Brooklyn'deki evinden alıp sürat teknesi ile Venezuela'ya kaçırmak için komplo kurduğu ifade edildi. Ayrıca istihbaratçıların Alinejad'ın evini gözetlemek amacıyla özel dedektif tuttuklarına da değinildi.

Alinejad'ın İranlı kadınların başörtüsü takma zorunluluğuna karşı yürüttüğü bir kampanya nedeniyle hedef alındığı tahmin edilirken, New York Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Başkanı William Sweeney konuyla ilgili, “İran hükümeti tarafından desteklenen bir grubun, ABD merkezli bir gazeteciyi kaçırmak ve onu zorla İran’a geri götürmek için komplo kurduğunu iddia ediyoruz” şeklinde konuştu.

ABD’nin iddialarına göre; Alinejad’ın kaçırılma planı İran İstihbarat Bakanlığı tarafından düzenlenen ve hedefleri Kanada, İngiltere ve Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki bazı kişiler olan geniş bir kaçırma planının parçasıydı.

abd iran iran asıllı gazeteci fbi kaçırdı kaçırmaya çalıştı plan açıklama iran asıllı masih alinejad başörtüsü karşı kampanya istihbarat ajanlar tarafından