İrlanda'da Kaçak Göçmenlere Karşı Tepki Gösteren Conor McGregor Cumhurbaşkanı Adayı Olacağını Açıkladı

TAKİP ET

İrlandalı karma dövüş sanatçısı Conor Mcgregor ülkesinde gerçekleşen göçmen karşıtı olaylardan sonra cumhurbaşkanı adayı olacağını ilan etti. McGregor, cumhurbaşkanı olması halinde başbakanla resmi bir törende fiziki bir dövüş gerçekleştireceğini söyledi.

İrlanda'da son dönemde gerçekleşen göçmenlerin sebep olduğu olaylardan sonra Conor McGregor göçmen karşıtı açıklamalarda bulunmuş ve 'nefreti kışkırttığı' gerekçesiyle polis tarafından soruşturulmuştu.

Dublin'de göçmen olduğu iddia edilen bir şahsın 3 çocuk ve bir kadını bıçaklamasının ardından Conor McGregor, ''Bugün İrlanda'nın Dublin şehrinde akli dengesi yerinde olmayan bir yabancı tarafından masum çocuklar acımasızca bıçaklandı.'' ifadelerini kullanmıştı. İrlanda hükümetinin göçmenler hakkında yeterince önlem almadığını belirten McGregor ''Yeterince iyi değil. Değişiklik yapın veya yol açın. Zafer için İrlanda. Tanrı bugün saldırıya uğrayanların yardımcısı olsun, dua ediyoruz.''  demişti.

İrlanda'da Bir Şahıs 3 Çocuk ve Bir Kadını Bıçakladı

Yaşanan bu olayların ardından Conor McGregor, İrlanda cumhurbaşkanlığına aday olacağını açıkladı. Seçime girmesi halinde potansiyel rakipleri hakkında bir açıklama yapan McGregor, ''Eğer seçime girersem potansiyel rekabet: Gerry, 78 yaşında. Bertie, 75 yaşında. Enda, 74 yaşında. Her birinin kendi partisiyle kopmaz bağları var. Kendi partileri dışındaki kamuoyunun ne hissettiğini önemsemiyorlar. Bu partiler halkı yönetmek yerine kendilerini yönetiyorlar. Bir de bana bakın genç, aktif, tutkulu, oyuna yeni katılmış biriyim. İyi bir dinleyiciyim, destekleyiciyim, uyum sağlayabiliyorum. Hiçbir partiye karşı bağlılığım/önyargım/iltimasım yok. Bu partiler halkın mevcut hissiyatı konusunda gerçekten hesap verecekler. Hatta hepsini oylamaya sunacağım. Emin olmak için her hafta oylama olurdu. Parasal kaynak sağlayabilirim. Başkan olarak iktidarda ben olmazdım. İktidarda olan ben ve siz olurduk.'' ifadelerini kullandı.

 

Conor McGregor cumhurbaşkanı olması halinde ise başbakan ile fiziki bir dövüş gerçekleştireceğini söyledi ve ''Eğer ülkenin cumhurbaşkanıyla bir dostluk maçında dövüşemiyorsan, ülkeyi yönetmemelisin.''  ifadelerini kullandı.

Conor McGregor irlanda cumhurbaşkanı