İş Aş İntiharının Ardından: Türkiye'de Yoksulluk Sorun Olmaktan Kalktı

TAKİP ET

Bakanı Selçuk, TBMM'deki bütçe görüşmelerinde, bir eline 'iş' diğer eline 'aş' yazarak yaşamına son veren yurttaşa yönelik soruları görmezden geldi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 2021 Yılı Bütçe Teklifi görüşmelerinde muhalefet kanadı, yoksulluk yüzünden gerçekleşen intiharları gündeme getirdi.

Gündemde avcuna 'iş aş' yazarak kendini bir okulun korkuluklarına asan 45 yaşındaki vatandaş vardı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, soruları görmezden gelerek yanıt vermedi.

Ayrıca TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, aşırı yoksulluk ve yoksulluk sorunlarının geride kaldığını söyledi.

Selçuk, “Yoksulluk, özellikle aşırı yoksulluk, uluslararası dokümanlarda da ifade edildiği gibi artık Türkiye için sorun olmaktan kalktı. Refahı paylaşmayı ve bu süreçteki acil durumlarda vatandaşlarımızın yanında olmayı hedefleyen bir sosyal yardımı önemsiyoruz” şeklinde konuştu.

 

zehra zümrüt selçuk akp iş aş intiharı yoksulluk işsizlik bakan selçuktan tartışma yaratacak açıklama bakan selçuk tbmm konuşma tartışma yaratan açıklama tbmm bütçe görüşmeleri son dakika güncel hbaerler tbmm genel