İş İnsanı Nevzat Aydın, AKP Trabzon Vekili Salih Cora'ya Tepki Gösterdi

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'uyuşturucu baronlarının parasını getireceğim' sözleri üzerine AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora ile Yemeksepeti kurucusu Nevzat Aydın arasında sosyal medyada sert atışma yaşandı.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Habertürk Televizyonu'nda yaptığı bir açıklama siyasi gündemi sarsmaya devam ediyor. Kılıçdaroğlu, seçim vaatlerini hangi kaynakla finanse edeceği sorulduğunda "300 milyar dolar temiz para getireceğim bu ülkeye. Uyuşturucu baronlarının parası değil" demişti.

Bu sözler üzerine AKP Trabzon Milletvekili Salih Cora, sosyal medya hesabından Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının kesilmiş bir videosunu paylaşarak "Uyuşturucu baronlarının parasını 'temiz para' diye ülkemize getireceğini taahhüt eden adamın adıdır Kılıçdaroğlu" ifadelerini kullandı.

Cora'nın paylaşımına tepki gösteren Yemeksepeti kurucularından ve Trabzonspor eski yöneticisi iş insanı Nevzat Aydın ise "Sayın milletvekilim bütün gün AKP hesaplarını ve hatta trollerini retweetlemekten başka bir şey yapmıyorsunuz. Merak ettiğim ve bilmediğim için soruyorum Trabzon için ne yapıyorsunuz?" diye sordu.

Cora, Aydın'a yanıt olarak "Sayın Başkanım, ben siyasetçiyim. Muhalefeti eleştirmem-iş insanı olarak-sizleri değil, rakiplerimizi rahatsız etsin. Bizi takip etmediğiniz için şehrimiz için ne yaptığımızı bilme imkanınız yoktur. Sadece bu dönem; Akyazı Stadı, Trabzon Üniversitesi, Kanuni Bulvarı, Yeni Zigana yolu..." dedi.

Sn Başkanım,

Ben siyasetçiyim.
Muhalefeti eleştirmem-iş insanı olarak-sizleri değil, rakiplerimizi rahatsız etsin.

Bizi takip etmediğiniz için şehrimiz için ne yaptığımızı bilme imkanınız yoktur.

Sadece bu dönem;
Akyazı Stadı,
Trabzon Ünv,
Kanuni Bulvarı,
Yeni Zigana yolu..

— Salih CORA

Aydın ise Cora'nın bu sözlerine inanmadığını belirterek "Mesajlar yağıyor da sayın vekilim. Zigana Tüneli’nin mimarının Gümüşhane Eski Milletvekili Kemalettin Aydın olduğu; Trabzon Üniversitesi’nin ise, sıfırdan kurulan yeni bir üniversite olmadığı. KTÜ’nün Söğütlü’deki Eğitim Fakültesi Kampüsüne sadece Trabzon Üniversitesi tabelası asıldığı söyleniyor" şeklinde karşılık verdi.

Aydın ayrıca Cora'ya "Salih Bey ben sizin Alpay Özalan’dan farkınız vardır diye umuyordum" diyerek eleştiride bulundu. "Son günlerde beş para etmeyen trolleri bile retweetler oldunuz. Trabzon Üniversitesi’ni hiç duymadım ancak Akyazı Stadı için ne yaptığınızı merak ettim doğrusu" ifadelerini kullandı.

Cora ise Aydın'ın bu sözlerine herhangi bir yanıt vermedi. Tartışma sosyal medyada da geniş yankı buldu.

 

nevzat aydın salih cora akp trabzon