İşgal Altındaki Kırım'da 2 Yaşındaki Bir Çocuk Doktorun Yanlış Müdahalesi Nedeniyle Hayatını Kaybetti

TAKİP ET

Rus işgali altındaki Kırım'da 2 yaşındaki Kırım Tatarı Amina Osmanova doktorların yanlış müdahalesi nedeniyle hayatını kaybetti.

Kırım'ın Sudak şehrindeki Sudak Şehir Hastanesi'nde 2 yaşındaki Kırım Tatarı Amina Osmanova doktorların ihmalkarlığı nedeniyle hayatını kaybetti. Otopsi sonucunda çocuğun belirlenemeyen bir zatürre sonucunda ortaya çıkan endotoksik şok nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi.

Talihsiz çocuğun annesi Elzara Osmanova, Facebook üzerinden çocuğunun ölümünü anlattı ve doktorlara sitem etti. Acılı anne Osmanova, yazısında  "Kasım 2020 tarihinde Sudak Şehir Hastanesinde 2 yaşındaki kızım Amina Osmanova hayatını kaybetti. Şu an ölümü nedeniyle ön soruşturma denetlemesi yapılıyor. Olayın geniş kitlelere duyurulmasının çocuğumun gerçek ölüm sebebini belirlemeye ve suçluların cezalandırılmasına yardım edeceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı. 

Nasıl Oldu

Küçük kızın annesi, kızının bazı şikayetleri üzerine 6 Kasım günü kızını Sudak bölgesinde bulunan Taraktaş köyündeki polikliniğe götürdü. Doktor çocuğu muayene etti ve çocuğun boğazının biraz kızardığını söyleyerek idrar ile kan tahlilleri istedi. Ardından ilaç yazarak 9 Kasım’a kontrol için randevu verdi. Kızın kan ve idrar tahlillerini aynı gün Sudak Şehir Hastanesinde yaptıran aile, saat 15.00’da kızının kan tahlillerinin sonuçlarının belli olunca doktora gittiler. Doktor idrarda asetonun yüksek çıktığını ve ertesi gün çocuk doktoruna gidilmesi gerektiğini söyledi.

Bir kaç saat sonra küçük kız kusmaya başladı. Saat 17.50’de aile, çocuğu Sudak Şehir Hastanesinin acil servisine götürdü. Nöbetçi doktor çocuğu muayene etti ancak kandaki oksijen seviyesini ölçemedi. Annesi, doktora çocuğunun tuhaf bir şekilde nefes alıp verdiğini söyledi. Ama doktor bu şikayeti görmezden geldi ve çocuğa lavman yapılması gerektiğini söyledi. Anne lavmanın hastanede yaptırılmasını istedi ama doktor hastane kapalı olduğu için bu işlemi uygulayacak bir yerin olmadığını söyledi. Bundan sonra doktor çocuğa kusma önleyici iğne yaparak hastayı hastaneye yatırılmasını reddederek onu eve gönderdi. Evde küçük kız yine kusmaya başladı. 19.20’de anne ve babası çocuğu yine Sudak Şehir Hastanesine götürdü. Bu sefer çocuğu cerrah muayene etti ve apandisit olmadığını söyleyerek "Anne çok istiyorsa, yer bulun ve çocuğu hastaneye yatırın" dedi. Daha sonra hastaneye çocuk doktoru çağırıldı. Saat 20.00 civarında hastaneye gelen çocuk doktoru küçük kızı muayene etti ve "Çok ısrar ediyorlarsa hastaneye yatırıp serum takalım" dedi. Daha sonra sağlık görevlileri küçük kıza serum takmaya çalıştı ama damar bulamadıkları için serum takamadılar. Bir süre sonra küçük kız fenalaştı. Sağlık görevlileri onu başka bir odaya aldı. Saat 21.55’te doktorlar anneye küçük çocuğun hayatını kaybettiğini açıkladı. Polis hastaneye gelmeden doktorlar anneyle görüşmedi.

Elzara Osmanova, ölüm belgesinde kızının 6 Kasım 2020 saat 21.39’da hayatını kaybettiğinin yazıldığını belirtti. "Otopsi sonucu kızımın belirtilmemiş bir zatürre sonucunda ortaya çıkan endotoksik şok nedeniyle hayatını kaybettiği tespit edildi. Patolojik sürecin başlangıcı ile ölüm arasındaki endotoksik şok 30 dakika, belirlenmemiş zatürre 5 gün. Sudak’taki otopsi uzmanı bana çocuğun sol akciğerinin tamamen eridiğini, yerinde sadece bir zarın kaldığını söyledi. Üç doktor çocuğun bir akciğerinin hiç çalışmadığını nasıl gözden kaçırabildi" diyerek ihmali gözler önüne serdi. 

 

kırım kırım tatarı 2 yaş çocuk doktorlar ihmal öldü anne