İşgal Altındaki Vatanda Kırım Tatarlarının Evlerine FSB Baskını

TAKİP ET

İşgalci Rus güçleri Kırım'da 6 Kırım Tatar Türkünü sabaha karşı evlerine gerçekleştirdikleri baskınlar neticesinde gözaltına aldı.

2014 yılından bu yana Rus işgali altında olan Kırım'da Sovyet devri zulmünü hatırlatan insan hakları ihlalleri devam ediyor. Sözde mahkemelerinde yüzlerce Kırım Tatar Türkünü yargılayarak yarımadayı Kırım Tatar Türklüğünden arındırmaya çalışan işgalciler, bugün de aynı amaçla benzer adımlar attı.

Kırım Tatar diasporasının önemli simalarından Emel Kırım Vakfı Başkanı Zafer Karatay'ın sosyal medya hesabı üzerinden aktardığı bilgilere göre 04.00 sularında en az 6 Kırım Tatar Türkü, FSB tarafından evlerine gerçekleştirilen baskınlar neticesinde gözaltına alındı.

Karatay, ilgili sosyal medya paylaşımında "Kırım'da sabah 4'te işgalci baskını... Tıpkı 18 Mayıs 1944 gibi Karasubazar, Bahçesaray, Akmescit, Sevastopol ve İçki’de L Seydametov, Timur Yalkabov, Eyupov, Şihametov Yaşar ve Abdulboriy Mahamadaminov’u FSB gözaltına aldı. Ernest Ibragimov ve Oleg Federov'un evinde arama devam ediyor" ifadelerini kullandı. Kısa süre sonra yaptığı başka bir paylaşımda daha önce evinde aramanın sürdüğünü ifade ettiği isimlerden Ernest İbragimov'un da gözaltına alındığını belirtti.

 

kırım fsb kırım tatar kırım tatar türkü gözaltı zafer karatay emel kırım vakfı