İşgalci Ermenistan: Azerbaycan Ordusu Şuşa'dan 5 Km Uzaklıkta, Şuşa'ya Sahip Olan Karabağ'a Sahip Olur

TAKİP ET

Sözde Dağlık Karabağ'ın lideri Araik Arutyunyan, Azerbaycan ordusunun Şuşa şehrini ele geçirmek üzere olduğunu ifade etti.

Azerbaycan ordusu işgalci Ermenistan'ı öz topraklarından atarken, işgalciler yenilmek üzere olduklarını itiraf ediyor. Sözde Dağlık Karabağ'ın lideri Araik Arutyunyan, Azerbaycan ordusunun Şuşa şehrini ele geçirmek üzere olduğunu duyurdu.

Sosyal medya hesabından bir video paylaşan Arutyunyan, Azerbaycan ordusunun Karabağ’ın ikinci büyük kenti Şuşa'ya en fazla 5 kilometrelik mesafede olduklarını ve şehri ele geçirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Arutyunyan, “Sevgili yurttaşlarım, 1992'de muzaffer yürüyüşümüz Şuşa'nın kurtarılması ile başladı, şimdi ise onun koruması şartına bağlı. Düşman Şuşa’ya en fazla 5 kilometre uzaklıkta. Düşmanın nihai amacı şehri ele geçirmektir. Tabiri caizse, Şuşa'ya sahip olan Artsah'ın (Karabağ’ın) da sahibidir” şeklinde konuştu.

Bugün ‘sadece sözlerle değil, Şuşa'nın savunmasına doğrudan katılımla’ da bu anın kavranması gerektiğini belirten Arutyunyan, “Ben zafere inanıyorum, bu günlerin dönüm noktası olacağına inanıyorum. Bunun için mücadele etmeniz, düşmanı cezalandırmanız, bir an önce Artsah'a gelmeniz gerekiyor. Birkaç gün içinde cephede bir kırılma noktası oluşturmalı ve düşmanı Şuşa'nın kapılarında cezalandırmalıyız” dedi.

 

karabağ ermenistan Azerbaycan Araik Arutyunyan şuşa