İşgalci Lavrov'un 'Hitler Yahudiydi' Sözlerine İsrail'den Tepki

TAKİP ET

İşgalci Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un, "Hitler Yahudi'ydi" şeklindeki sözleri iki ülke arasında gerilime neden oldu.

İsrail, işgalci Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un "Hitler Yahudi'ydi" ve "En büyük Yahudi karşıtları Yahudilerdi" şeklindeki zırvaları üzerine işgalci Rusya'nın Tel Aviv Büyükelçisi'ni Dışişleri Bakanlığına çağırdı.

İsrail Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, işgalci Rus Bakan Lavrov'un sözleri "feci" olarak nitelendirildi.

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, Yedioth Ahranoth'a verdiği röportajda, işgalci Lavrov'un bir İtalyan televizyonuna verdiği demeçte, "(Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir) Zelenskiy'nin Yahudi olduğunu söylüyorlar. Bana göre Hitler'in de Yahudi kökleri vardı. En büyük Yahudi karşıtları, Yahudilerdir." ifadelerini değerlendirdi.

Lavrov'un sözlerini "affedilemez, skandal bir açıklama, feci bir tarihi hata" şeklinde tanımlayan Lapid, işgalci Rusya'dan özür beklediklerini belirtti.


"Kolay Geçmeyecek Bir Görüşme"


Lapid, işgalci Rusya'nın Tel Aviv Büyükelçisi'nin İsrail Dışişleri Bakanlığına "kolay geçmeyecek bir görüşme için çağrılacağını" söyledi.

İsrail'in Rusya ile koordinasyon halinde Suriye'deki askeri eylem özgürlüğünü kaybetme endişesi taşıyıp taşımadığı sorulan Lapid, "ulusal güvenlik hesaplamaları yaptıklarını" ancak "bazen çıkarlar değil değerlere bağlı kararlar almaları gerektiğini" ifade etti.


lavrov Hitler sergey lavrov israil rusya suriye