İşgalci Mahkeme Kırımoğlu'nun Davasında Ervin'in Mahkemeye Getirilmesine Hükmetti

TAKİP ET

İşgal altındaki Kırım'da sözde Mahkemede görülen Yolbaşçı Kırımoğlu'nun davasında Ergin İbragimov'un mevcutlu olarak Mahkemeye getirilmesine hükmedildi. Yaklaşık 5 yıl önce kaçırılan İbragimov'a dair o tarihten bu yana haber alınamıyor.

24 Mayıs 2016 tarihi, akşam saatlerinde Bahçesaray'daki evinin yakınlarında kaçırılan Dünya Kırım Tatar Kongresi (DQTK) Yönetim Kurulu Üyesi Ervin İbragimov'la alakalı işgalcilerin mahkemesinden ilginç bir karar çıktı.

Sözde Mahkeme, Kırım Tatar Türklüğünün Milli Lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'nun davasında iddianamede adı geçen 31 yaşındaki İbragimov'un mevcutlu olarak getirilmesine hükmetti.

Kimliği Belirsiz Kişilerce Takip Ediliyordu

Rus istihbarat örgütü FSB tarafından kaçırıldığı düşünülen İbragimov'un ortadan kaybolmasının ardından QHA'da yer alan haberde KTMM Başkan Yardımcısı Nariman Celal'in açıklamalarına yer verilmişti. Celal, İbragimov'un 24 Mayıs günü 22.40 sularında babasıyla konuştuğunu ancak iletişimin bir anda kesildiğini söylemişti.

25 Mayıs tarihinde aracı, evinin yakınlarında kapıları açık bir şekilde bulunan İbragimov, 17 Mayıs tarihinde arkadaşlarına kimliği belirsiz kişilerce takip edildiğini söylemişti.

Olayın gerçekleştiği yerin yakınındaki güvenlik kameraları, İbragimov'un trafik polisi üniforması giyen kişilerce kaçırıldığını kaydetmişti.

"Şimdi FSB Düşünsün"

KTMM Türkiye Temsilcisi ve Emel Kırım Vakfı Başkanı Zafer Karatay, işgalci Mahkemenin kararına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Yolbaşçımız Kırımoğlu’nun davasında işgalci mahkeme iyi bir karar vermiş; işgalcilerin kaçırdığı Ervin İbragimov’un mevcutlu olarak mahkemeye getirilmesini emretmiş! Şimdi FSB düşünsün! Kaçırdıkları/kaçırtıkları Ervin’i getirecekler mi? Ya da kararı veren hakime polonyumlu çay?"

zafer karatay ergin ibragimov mustafa abdülcemil kırımoğlu kırım tatar dqtk kaçırılan ergin where is ergin gde ergin