İşgalci Orduların İttifakı: Rus ve Çin Orduları Ortak Askeri Tatbikat Yapacak

TAKİP ET

Rus ve Çin orduları Ağustos ayında ortak askeri tatbikat yapacak.

Rus Savunma Bakanlığı'ndan gelen yazılı açıklamada Rus ordusuna bağlı bazı güçlerin Çin'in Ağustos ortasında gerçekleştireceği "Etkileşim-2021" adı verilen askeri tatbikata katılacağı bildirildi.

Gerçekleştirilecek olan ortak tatbikatta 10 bin yakın askeri personelin, muhtelif zırhlı araç ve askeri uçakların bulunacağı belirtildi.

Rus Savunma Bakanlığı'nın açıklamasında "Tatbikatın hedefi, Rus-Çin ilişkilerini, geniş ortaklık ve stratejik etkileşimi tahkim etmek, iki ülkenin silahlı kuvvetleri arasındaki askeri ittifakı ve dostluğu güçlendirmek, Rusya ve Çin'in savaşma gücünü ve kabiliyetini göstermektir" denildi.

İşgalci Güçlerin İttifakı

Rusya Mart 2014'te işgal ettiği Kırım'ı yasa dışı biçimde ilhak etmiş ve bu hareket dünya hükümetleri tarafından tanınmamıştı. Bölgedeki şiddet eylemlerini ve yayılmacılığını sürdüren Rusya'nın en büyük müttefiki Çin ise Doğu Türkistan'da işgalci olarak bulunuyor.

İşgal ettiği Doğu Türkistan'da 21. yüz yılın Holokost'unu gerçekleştirmeye çok yakın olan Çin'in Uygur Türklerine uyguladığı soykırım birçok Batı ülkesi tarafından resmi olarak tanınıyor.

İşgalci Orduların İttifakı Rus ve Çin Orduları Ortak Askeri Tatbikat Yapacak