İşgalci Rus Cephesinde Çatlak Büyüyor: Rus Terör Örgütü Wagner'in Elebaşı Prigojin ile Kremlin Karşı Karşıya Geldi

TAKİP ET

Rus terör örgütü Wagner Grubu'nun elebaşı Yevgeni Prigojin, Rus vatandaşlarına yönelik bir mesaj yayınlayarak; İşgalci Rus ordusuna Ukrayna'daki militanlarla paylaşmak üzere cephane vermeleri için baskı yapmalarını istedi.

Rus terör örgütü Wagner Grubu'nun elebaşı Yevgeni Prigojin, Rus vatandaşlarına yönelik bir mesaj yayınlayarak; İşgalci Rus ordusuna Ukrayna'daki militanlarla paylaşmak üzere cephane vermeleri için baskı yapmalarını istedi. Sosyal medyadan açıklama yapan terörist, her Rus vatandaşının 'Wagner'e cephane verin' paylaşımı yaptığı takdirde sorunun çözüleceğini belirtti.

Prigojin ayrıca Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Genelkurmay Başkanı Valeri Gerasimov'un savaşçılarına cephane tedarik etmeyi reddettiği iddialarını kamuoyu ile paylaşmıştı. Bu iddiaların "vatana ihanet" ile eş anlamlı olduğunu söyleyen Prigojin, Rus askeri komutasının Wagner savaşçılarına, "siper kazmak için kullanılan küreklerin sevk edilmesini" bile engellediğini ileri sürmüştü.

İşgalci Rusya'nın Savunma Bakanlığı bu iddialara dün akşam saatlerinde bir yanıt verdi ve "gönüllüler alayına" gönderilen cephanenin listesini yayınladı. Açıklamada tedarikte sıkıntılar olduğu yönündeki iddiaların "kesinlikle yanlış" olduğu belirtildi. Rusya Savunma Bakanlığı savaş güçlerini "bölme girişimleri" eleştirerek bu tür girişimlerin yapıcı olmadığını ve "düşmana yaradığını" belirtti.

Prigojin, dün yayınladığı mesajında da Moskova'yı askeri kazanımları yavaşlatan "ucube bir bürokrasiye" sahip olmakla suçlamıştı. Son zamanlarda eli kanlı Rus ditatörü Putin'i eleştiren açıklamalarda bulunan Prigojin'in açıklamalarının, terörist Wagner Grubu ile işgalci Rus ordusunun arasının açılmasına neden olduğu belirtiliyor.

wagner sergey şoygu valeri gerasimov ukrayna cephane