İşgalci Rus Güçleri Kırım'da Bir Kişiyi Katletti

TAKİP ET

Rus işgalindeki Kırım'da dün yapılan baskınlar sırasında işgalci güçler, Özbekistan vatandaşı Ayub (Nabi) Rahimov'u öldürdü.

Rus işgali altında bulunan Kırım’da işgalci güçler, 11 Mayıs 2021 tarihinde düzenledikleri baskınlar sırasında, 2015 yılından beri ailesiyle birlikte yarımadada ikamet eden Özbekistan vatandaşı Ayub (Nabi) Rahimov’u öldürdü. İşgalciler, Rahimov’un operasyon sırasında görevlilere mukavemet gösterdiğini ileri sürdü.

İşgalci güçlerin dün sabah saatlerinde İçki bölgesi Savurçi köyünde Ayub Rahimov’un evine baskın düzenlediği, arama sırasında Rahimov’un evde olmadığı, evde eşi ve çocuklarının olduğu bildirilmişti. Daha sonra işgalcilerin, Rahimov’un bulunabileceği başka bir adrese daha baskın düzenlediği öğrenildi.

Akmescit bölgesi Bötke semtinde inşaatı bitmeyen bir eve yapılan baskın sırasında işgalci güçler, Özbekistan vatandaşı Ayub (Nabi) Rahimov’u öldürdü. İşgalciler, Rahimov’un operasyon sırasında güya el bombası ve silahla mukavemet gösterdiğini ileri sürdü.

Savcılık Soruştuma Başlattı

Olaydan sonra Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) tarafından yapılan açıklamada, baskınlar sırasında “hakkında arama emri çıkarılan uluslararası terör örgütleri mensubunun etkisiz hale getirildiği” ileri sürüldü. Rus basınında çıkan haberlerde ise Rahimov’un FSB görevlilerine ateş açtığı iddia edildi. Öte yandan Ayub Rahimov’u tanıyan Kırımlılar, inşaatlarda çalışarak ve toplu etkinliklerde yemekler yaparak para kazanan Rahimov’un yardımsever, merhametli bir insan olduğunu söylerken, olayı Kırım’da Müslümanlara karşı yapılan soykırım olarak nitelendirdi. Ukrayna’nın ana kısmında faaliyet gösteren Kırım Savcılığı, işgalciler tarafından bir kişinin öldürüldüğü olayla ilgili soruşturma faaliyetleri başlattı.

baskın rusya kırım özbek tatar