İşgalci Ruslar Dnipro'da Hamile Bir Kadını Öldürdü

TAKİP ET

İşgalci Ruslar, Ukrayna'nın Dnipro kentinde hamile bir kadını öldürdü, eşini ağır yaraladı.

Rus diktatörü Vladimir Putin'in 24 Şubat'ta Ukrayna'da sözde "özel askeri operasyon" adı altında başlattığı işgal girişimi 8. ayında sürüyor.

Ukrayna ordusunun başarılı direnişiyle on binlerce asker ve büyük miktarda ağır silah, teçhizat kaybeden Rusya'da kısmi seferberlik ilan edildi.

Şoygu, seferberlik kapsamında 82 bin kişinin silah altına alınarak cepheye gönderildiğini duyurdu. Toplamda 300 bin kişi silah altına alınacak.

Ukrayna Savunma Bakanlığı rakamlarına göre Rusların kayıpları 70 bin askere yaklaşıyor.

İşgalci Rus Ordusu Ukrayna'da Eriyor: Kayıp Sayıları Açıklandı

Ruslar Sivil Öldürmeye Devam Ediyor

"Halep Kasabı" diye bilinen Sergey Surovikin'in Ukrayna'daki Rus güçlerinin başına tayin edilmesinin ardından sivilleri hedef alan saldırılarda belirgin bir artış gözlendi.

Kiev, Dnipro, Lviv gibi kentlere seyir füzeleriyle gerçekleştirilen saldırılar ya doğrudan sivillerin yoğun olarak bulundukları park, yol gibi noktaları hedef aldı ya da sivilleri yol, ısınma, su gibi yaşamsal ihtiyaçlarından mahrum edecek altyapı tesislerini vurdu.

Son olarak 2 gün önce Dnipro'da bir benzin istasyonu bombalandı. İstasyonda bulunan bir araç patladı ve yanarak kullanılamaz hale geldi.

Harvard Üniversitesi akademisyenlerinden Hüseyin Oylupınar, aracın içinde bulunan hamile bir kadının hayatını kaybettiğini, eşinin ise ağır yaralı olduğunu bildirdi.

"Rusya'nın Sivilleri Vurmadığını Halen Düşünen Varsa..."

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Oylupınar, "Bu hanım ve eşi yakınımız. Dün gece Dnipro şehrinde eşiyle birlikte benzin almak için durdukları benzinliğe Rus füzesi isabet etmiş. Hanım (hamileydi) yanarak öldü, eşi ağır yaralı. Rusya'nın sivil hedefleri vurmadığını düşünenler hala var ise onlara ilk elden bilgi vermek istedim" ifadelerini kullandı.

işgalci ruslar dnipro hamile bir kadını öldürdü hüseyin oylupınar ukrayna