İşgalci Rusların Cepheye Sürdüğü Yakut Türkleri İsyan Etti: Açlıktan Ölüyoruz

TAKİP ET

İşgal altındaki Yakutistan'dan seferber edilen Yakut Türkleri, herhangi bir erzak olmaksızın doğrudan cephe hatlarına gönderildiklerinden şikayet ettikleri bir video yayınladı.

Bağımsız Ukraynalı gazeteci Anton Geraschenko'nun paylaştı videoda, işgal altındaki Yakutistan'dan seferber edilen Yakut Türklerinin şikayetleri yer alıyor. Orta yaşlı iki Yakut'un cep telefonu kamerasıyla çektikleri videoda, işgalci Rus ordusunun ne kadar aciz durumda olduğu bir kez daha gözlemlendi.

Videoda şu ifadeler yer aldı:

"Piyadelerin yaşam koşulları korkunç seviyede. Bunu TV'lerde göremezsiniz. Bunu sadece kendimiz için filme alıyoruz. Televizyonda sadece güzel şeyler gösteriyorlar. Artık geçit törenlerine inanmıyorum. Bütün bu ekipman nerede? Hava indirme birlikleri, deniz piyadeleri. Burada 'Hava indirmeci, deniz piyadesi' olan bizleriz. Ön cephede olan bizleriz. Seferberlikte alınanları cepheye göndermeyeceklerini söylediler ama gönderdiler! Seferberlikte alınanları ön cephenin de önüne gönderdiler. Komuta çok zayıf. Ordu tam bir hayal kırıklığı. Yiyecek yok. Erzak yok. Beş gündür cephedeyiz. İlk gün bize bir paket öğle yemeği verdiler ve hepsi bu. Yiyeceklerimiz bitti. Açlıktan ölüyoruz. Su yok.2. Dünya Savaşı'ndan bu yana orduda hiçbir şey değişmemiş. Ekipmanlarını sadece geçit törenlerinde gösterirler. Rus topçusu oradan ateş ediyor. Hiçbir şey görülmüyor. Bizi de vurabilirler. Resmen karmaşa. Koordinatları yanlış anlarlarsa bizi de vurabilirler. Biz askerliğini doksanlarda yapmış sıradan insanlarız ve şimdi Ukrayna'ya karşı ön cephede savaşıyoruz."

Eli kanlı Rus diktatörü Vladimir Putin, işgalci ordusunun yetersizliği sebebiyle geçici seferberlik ilan etmiş ve Ruslar dışındaki halklar başta olmak üzere, profesyonel askerlik tecrübesi olmayan birçok insanı cepheye göndermişti. 

yakut türkleri saha türkleri rusya seferberlik ukrayna