İşgalci Rusya, 158 İHA ve Füze İle Ukrayna'ya Saldırı Gerçekleştirdi

TAKİP ET

İşgalci Rusya dün, 158 İHA ve füze ile Ukrayna'ya saldırdı.

Ukrayna yetkilileri Rusya'nın, dün Ukrayna'nın bazı şehirlerine 90'dan fazlası seyir füzesi olmak üzere 158 İHA ve füze ile saldırı gerçekleştirdiğini duyurdu.

Saldırının başkent Kiev dahil olmak üzere bir çok şehire gerçekleştiği bildirildi. Saldırının hedefleri arasında askeri altyapılar dışında sivil yerleşim yerleri olduğuda ifade edildi. Ateşlenen bazı füze ve ihaları havada imha ettiklerini açıklayan Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı Mykola Oleshchuk, bazı füze ve ihaların ise hedefine ulaştığını ve kayıplara yol açtığını açıkladı. Saldırının hedefleri arasında Kiev'de yer alan ve içerisinde 140 sivilin bulunduğu bir metro istasyonun olduğunu belirten Kiev Valisi Vitali Klitschko 1 kişinin hayatını kaybettiğini ve 21 kişinin yaralandığını belirtti.

Ülkenin doğusunda bulunan Kharkiv şehrinin de hedef alındığı ve bir hastanenin vurulduğu ve 2 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Ukraynalı yetkililer, ülke genelinde enerji altyapılarının da hedef alındığını ve ülke genelinde elektrik kesintileri yaşandığını açıkladı.

Yetkililer bu saldırının, Salı günü Ukrayna'nın Rus işgali altındaki Kırım'da bulunan Novocherkassk adlı çıkarma gemisini batırmasının ardından misilleme amaçlı olabileceğini belirtti. Rusya saldırının ardından geminin hasar aldığını ve bir kişinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı ancak ortaya çıkan uydu fotoğrafları, geminin battığını ve onlarca kişinin öldüğünü ortaya çıkarmıştı.

 

rusya ukrayna saldırı