İşgalci Rusya 18 Kırım Tatarı Hakkında Dava Açtı

TAKİP ET

İşgalci Rusya, Kırım'da soydaşlarımıza yönelik sindirme faaliyetlerini sürdürüyor.

İşgalci Rusya, Kırım'da Tatarları sindirmek için kurguladığı "Hizb-ut Tahrir Davası" kapsamında 42 yıl hapse mahkum edilen Kurman Grubundaki Kırım Tatar siyasi esirler Rüstem Emirüseinov, Arsen Abhairov ve Eskender Abdulganiyev'e destek vermek için sözde askeri mahkemenin önüne gelen 19 Tatar'ı gözaltına almıştı.

İşgal güçleri tarafından alıkonulan 19 soydaşımızın 7'si kadın, birinin hamile, birinin şeker hastası ve 3'ünün siyasi esir olan soydaşlarımızın eşleri oldukları bildirilmişti.

Rus işgali altındaki yurtlarında eşlerinin, soydaşlarının uğradığı gadre karşı çıktıkları için alıkonulan Tatarların bırakıldığı öğrenildi.

Qırım Haber Ajansı'nın haberine göre açıklama yapan avukat Emil Kurbedinov, "Alıkonulan herkes bırakıldı. Daha sonra Akmescit’teki Merkez Bölge Mahkemesinde davaları görülecek. Alıkonulanlardan hiç kimse kendilerine karşı yöneltilen suçlamaları kabul etmiyor. Tüm bunlar sadece insanları korkutmak ve onların mahkemelere gelmemesini sağlamak için yapılıyor" ifadelerini kullandı.

İşgalci Rusya 18 Kırım Tatarı Hakkında Dava Açtı