İşgalci Rusya Belgorod'da Sivillerden Oluşan Birlik Kuruyor

TAKİP ET

İşgalci Rusya'nın çaresizliği devam ediyor. Ukrayna sınırındaki Belgorod bölgesinde sivillerden oluşan "bölgesel savunma birlikleri"nin kurulacağı bilgisi kaydedildi.

İşgalci Rusya, bu sefer de sivillerden oluşan bölgesel savunma birlikleri kurmaya hazırlanıyor. Henüz kendi şehirlerini koruyamazken başka bir ülkeyi işgal girişimine kalkışan Rus ordusunun çaresizliği gün geçtikçe gözler önüne seriliyor. 

Ukrayna Ordusu'nun Rus sınırında konuşlanan Belgorod şehrine düzenlediği operasyonlar neticesinde çok sayıda askeri hedefi etkisiz halen gelen Rusya'da asker sıkıntısı devam ediyor.

İşgalci Rusya'nın Üç Havalimanı Vuruldu: 3 Ölü, 8 Yaralı

Belgorod Valisi Vyaçeslav Gladkov'un yapmış olduğu yazılı açıklamada, çok sayıda sivilin askeri eğitim almak istediği ve bölgesel savunma birliklerinin kurulmasını talep edildiği bilgileri yer aldı.  Bu talebi değerlendireceklerini söyleyen Gladkov, "Sağlık veya yaşları nedeniyle ordu tarafından askere alınamayan ancak savaş deneyimi ile gerekirse evlerini ve ailelerini savunmak için büyük isteğe sahip kişilerden oluşan birkaç tabur oluşturuyoruz." dedi.

Rusya Ukrayna Gladkov savaş siviller belgorod ukrayna ordusu