İşgalci Rusya Çernigiv'i Vurdu: 5 Ölü, 42 Yaralı

TAKİP ET

İşgalci Rusya'nın, Ukrayna'nın Çernigiv kentine düzenlediği füze saldırısında 5 kişinin hayatını kaybettiği, 42 kişinin yaralandığı bildirildi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky, işgalci Rusya'nın füzesinin Çernigiv kent merkezinde meydan, üniversite ve tiyatronun bulunduğu bölgeye isabet ettiğini belirterek, "Ölü ve yaralılar var. Yakınlarını kaybedenlere başsağlığı diliyorum" ifadesini kullandı.

Zelensky, işgalciRusya'ya karşı "dünyayı birleştirmek" için daha fazlasını yapacaklarını kaydetti.

Zelensky "Bir terör devletinin yanında yaşamak bu demektir. Tüm dünyayı buna karşı birleştiriyoruz. Bugün bir Rus füzesi Chernihiv'in kalbine isabet etti. Bir meydan, bir üniversite ve bir tiyatro. Rusya, sıradan bir Cumartesi gününü acı ve kayıp gününe çevirdi. Kayıplar var. Bir yakınını kaybeden herkese başsağlığı diliyorum. Şehirde tüm hizmetler çalışmaktadır. Kurtarma ekipleri, polis, doktorlar. Dünyayı Rus terörüne karşı ayağa kalkmaya çağırıyorum. Ukrayna'ya yaşamı korumak için ek araçlar sağlayın. Hayatın kazanması için Rusya'nın bu savaşı kaybetmesi gerekiyor."  ifadelerini kullandı. 

Ukrayna İçişleri Bakanı İgor Klimenko da, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, saldırıda 11'i çocuk 42 kişinin yaralandığını, 5 kişinin öldüğünü ifade etti.

 

rusya çernigiv zelensky ukrayna rusya ukrayna savaşı