İşgalci Rusya, Cevher Dudayev'in Adının Parka Verilmesini Sindiremedi

TAKİP ET

9 ay önce yapımına başlanarak geçtiğimiz günlerde Kocaeli Körfez Belediyesi tarafından hizmete açılan Cevher Dudayev Parkı'nın ismi, önce Rus diktatörü Putin'in Çeçenistan'daki kuklası Kadirov'a dert oldu.

Rus Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Dudayev'in adının bir parka verilmesini hedef aldı. Türkiye'ye karşı faaliyetleri desteklemekten hiçbir zaman çekinmeyen ve işgalci politikalarından hiç vazgeçmeyen Rusya, Dudayev'in adının bir parka verilmesini sindiremedi.

Zaman zaman PKK/YPG'ye destek veren, Moskova'da YPG'nin ofis açmasına izin veren ve çevre coğrafyasındaki birçok ülkede işgalci olarak bulunan Rusya'nın Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü "Rusya’nın teröristlerin, militanların, aşırılık yanlılarının her şekilde yüceltilmesini mutlak olarak reddettiğini belirterek, bunun Moskova'nın ilkeli tutumu olduğunu" ileri sürdü.


"Uluslararası Toplum Kınamalı"


Rus propaganda aracı olması nedeniyle güvenilirliği şüpheli olan Sputnik'in aktardığına göre Kremlin, Dudayev'in adının parka verilmesini "karşılıklı güvenin zedelenmesi" olarak nitelendirdi. Zaharova, “Bu tür girişimler kabul edilemez ve tüm uluslararası toplum tarafından kesinlikle en sert şekilde kınamayı gerektiriyor. Burada birlik olmalıyız. Bunlar, Rus-Türk ilişkileri ve karşılıklı yarar sağlayan işbirliği de dahil olmak üzere, devlet başkanlarımızın korunmasına ve güçlendirilmesine büyük önem verdiği ruha aykırı eylemlerdir” ifadelerini kullandı.

Çeçen Diktatörü Kadirov: Öcalan'ın Heykelini Dikeriz

rusya cevher dudayev dudayev çeçenistan çeçen ramazan kadirov Mariya Zaharova