İşgalci Rusya'dan Türkiye'nin Suriye Operasyonuna Karşı Açıklama

TAKİP ET

İşgalci Rusya'nın Suriye Özel Temsilcisi Lavrentyev, Türkiye'ye, Suriye'de "aşırı" askeri güç kullanımında itidal göstermesi ve gerilimin tırmanmasını önlemesi çağrısında bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin Suriye'nin kuzeyinde Kürtçü terör örgütü PKK/YPG üyelerini etkisiz hale getirmek için düzenlediği Pençe-Kılıç operasyonu sonrasında işgalci Rusya "itidal" çağrısında bulundu.

Ria'nın haberine göre, işgalci Rusya'nın Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev, Türkiye'nin ölçülü davranması gerektiğini ileri sürerek "Türk meslektaşlarımıza, sadece Suriye'nin kuzey ve kuzeydoğu bölgelerinde değil, tüm topraklarda gerilimin tırmanmasını önlemek için belirli bir itidal göstermeleri çağrısında bulunacağız" dedi.

Rus haber ajanslarının aktardığı haberde işgalci Lavrentyev, “Türkiye, Suriye’de aşırı askeri güç kullanmaktan çekinmeli ve Kürt sorunu için barışçıl bir çözüm aramalı” dedi. 

İşgalci Lavrentyev ayrıca, Türkiye'nin Suriye ve Irak'a yönelik harekatları konusunda işgalci Rusya'yı önceden bilgilendirmediğini söyledi.

türkiye suriye pençe kılıç operasyon rusya