İşgalci Rusya'dan Türkiye'ye 'Suriye Operasyonu' Uyarısı: Askeri Operasyonla İlgili Haberleri Endişeyle Karşıladık

TAKİP ET

İşgalci Rus Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Suriye'de karmaşık olan durumun tehlikeli şekilde bozulmasına yol açabilecek eylemlerden kaçınmasını umduklarını belirtti.

İşgalci Rus Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında, “Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine askeri operasyonla ilgili haberleri endişeyle karşıladık. Ankara’nın, Suriye’de onsuz da zor olan durumun tehlikeli şekilde bozulmasına yol açabilecek eylemlerden kaçınacağını umuyoruz” ifadeleri yer aldı.

Türkiye’nin, ulusal güvenlik kaygılarını anlayışla karşıladıklarını ileri süren işgalci Rus Dışişleri Bakanlığı, “Bu bağlamda, Suriye-Türkiye sınırında güvenilir güvenliğin sağlanmasının ancak sınıra Suriye ordu birliklerinin konuşlandırılmasıyla mümkün olduğuna inanıyoruz” diye ekledi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eli kanlı Rus diktatörü Putin arasında gerçekleşen telefon görüşmesi sonrası Kremlin'den yapılan açıklamada operasyon ile ilgili bir konuşmanın gerçekleşmediği söylenirken, Cumhurbaşkanlığı'ndan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eli kanlı Rus diktatörü Putin'e operasyonu anlattığını belirtilmişti.

rusya türkiye işgalci rusya suriye operasyonu