İşgalci Rusya, Kazakistan'dan Paralı Asker Toplamaya Çalışıyor

TAKİP ET

İşgalci Rusya, Kazakistan'da internete verdiği reklamlarla paralı asker toplamaya çalışıyor.

Diktatör Putin liderliğindeki Rusya'nın Ukrayna topraklarının tamamına yönelik işgal girişimine başlamasının üzerinden bir yılı aşkın süre geçti. Bu süreçte büyük bir hezimete uğrayan Rus ordusu her alanda kaybetmeye devam ediyor. 

Katil Kremlin, Kazakistan'dan asker devşirmeye çalışıyor. Kazakistan’da internet kullanıcılarına, Rus ordusu ile sözleşme imzalamaları karşılığında anında 495 bin ruble alacaklarına dair reklamlar gösterilmeye başlandı.

"Omuz Omuza"

Reuters'ın haberine göre, 3 Kazak internet kullanıcılarının karşısına çıkan Rusya'nın savaş propagandalarının yer aldığı reklamlara dikkat çekti. Reklamlarda, propaganda sembolleri olarak Rusya ve Kazakistan bayraklarının ve "Omuz omuza" sloganının yer aldığı belirtildi. Söz konusu reklamda, ilk ödemeye ek olarak; ayda 190 bin ruble ve içeriğinden bahsedilmeyen ek bir paket vaadi veriliyor.

 

Rus Devleti Reklamı Veriyor

Reklamın yönlendirdiği bağlantıda, Rusya'nın Sahalin şehrinde dileyenlerin askerlik hizmetine davet edildiği bir internet sitesi açılıyor. Bağlantının yönlendirdiği sitenin sahibinin, Sahalin Bölgesi Beşeri Sermaye Geliştirme Devlet Ajansı olduğu aktarıldı.

İnternet sitesinde bulunan telefon numarası arandığında ise Rus devlet görevlileri, bu konuda yorum yapmaktan kaçınıyor.

Rusya Kazakistan Askerlik