İşgalci Rusya'nın Çıkarttığı Zorluklar Aşıldı: Herson'daki Ahıska Türkleri Türkiye'ye Getiriliyor

TAKİP ET

Herson'da bulunan 84 Ahıska Türkü, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'nın temaslarının ardından Türkiye'ye getiriliyor.

Ukrayna'nın Herson şehrinde yaşayan 84 Ahıska Türkü, Dışişleri Bakanlığının girişimiyle Türkiye'ye getiriliyor.

Diplomatik kaynakların aktardığına göre, çoğunlukla yaşlılardan oluşan 84 Ahıska Türkü, Türkiye'ye gelmek için 31 Ekim'de Herson'dan yola çıktı.

İşgalci Rusya üzerinden Türkiye'ye getirilmesi planlanan grupta yer alan kişilerden bazıları evraklarındaki eksiklikler bahane edildiği için işgalci Rusya'ya giriş yapamadı.

Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği işgalci Rusya'nın çıkardığı zorluklara karşın Kremlin, Rusya Dışişleri, İçişleri ve Savunma Bakanlıkları nezdindeki yoğun girişimlerde bulundu. Öte yandan Dışişleri Bakanlığı da işgalci Rusya'nın Ankara Büyükelçiliğiyle yürüttüğü çalışmalar neticesinde, nihayet kafile için gerekli izinler alındı.

Yürütülen çabalarla 84 kişilik grup, bugün işgali Rusya'ya giriş yaptı. Ahıska Türklerinin kafilesinin bugün geç işgalci Rusya'nın Gürcistan sınırına ulaşması bekleniyor.

Öte yandan, Türkiye'nin Tiflis Büyükelçiliği de Gürcistan makamları nezdinde gerekli girişimlerde bulundu.

Gürcistan üzerinden Türkiye'ye ulaşması beklenen Ahıska Türklerinin Türkiye'ye girişi ve misafir edilmeleri için gerekli hazırlıklar ilgili makamlarca tamamlandı.

Türkmen gazeteci Mustafa Kemal Yılmaz, Türkiye'ye getirilen Ahıska Türklerininin videosunu paylaştı.

herson Ahıska Türkleri türkiye ukrayna