İşgalci Rusya, Ukrayna'ya Füze Saldırısı Düzenledi

TAKİP ET

Ukrayna'nın Kiev, Zaporijya, Kirovograd, Harkiv, Odessa bölgelerinde patlama sesleri duyuldu.

Kara savaşlarında batağa saplanan ve işgal ettiği topraklardan adım adım püskürtülen işgalci Rusya, Ukrayna'nın Kiev, Zaporijya, Kirovograd, Harkiv, Odessa bölgelerine hava saldırısı düzenledi. 

Ukrayna İçişleri Bakan Danışmanı Anton Geraşçenko, Twitter'den yaptığı paylaşımda Rus güçlerince Ukrayna'ya yönelik seyir füzeleri ile saldırı gerçekleştirildiğini belirtti. Ukrayna'ya atılan 50 füzeden 44'ü havada vuruldu. 

Karada batağa saplanan işgalci Rusya hava saldırılarında da giderek kötüleşiyor. 

Ukrayna'nın başkenti Kiev'in Belediye Başkanı Vitaly Kliçko de Telegram hesabından yaptığı paylaşımda "Kritik altyapı tesislerine yapılan saldırı sonucu başkentin bir kısmında elektrik kesildi. Bazı bölgelerde su yok. Tüm birimler çalışıyor" ifadelerini yer verdi.

Yerel basında yer alan haberlere göre Zaporijya, Kirovograd, Harkiv ve Odessa kentlerinde de patlama sesleri duyuldu. Ukraynalı yetkililer, hava savunma sistemlerinin çalıştığını bildirdi.

Zaporijya'daki saldırıda hidroelektrik santrali vuruldu. Nükleer santralin de olduğu Zaporijya'ya saldırılar yaşanabilecek bir nükleer felaketi akıllara getirdi. 

 

rusya ukrayna füze saldırısı kiev zaporijya nükleer santrali harkiv odesa