İşgalci Rusya, Ukrayna'nın Türk Yapımı SİHA Kullanmasından Rahatsız

TAKİP ET

Ukrayna topraklarını işgal eden Rusya, Ukrayna'nın Türk yapımı SİHA kullanmasından duyduğu rahatsızlığı yineledi.

Türk SİHA'larının Ukrayna'da Rus işgalcileri vurmak için kullanılması Rusya'yı rahatsız etmeye devam ediyor. Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna'nın SİHA kullanımına dair, “Evet, durumda kötüleşme mevcut. Provokatif bir durum yaratma, milis güçlerini karşılık vermeye itme ve Rusya’yı güç kullanımını içeren eylemlerin içine çekme teşebbüsleri gözlemlemekteyiz” ifadelerini kullandı.

Lavrov sözlerine şöyle devam etti:

"Ukrayna Silahlı Güçlerinin Komutanı bu silahların kullanıldığını söylüyor, Savunma Bakanıysa böyle bir şey olmadığını belirtiyor. Bana öyle geliyor ki Ukrayna’da şu anda Minsk anlaşmalarını doğrudan ihlal etmek suretiyle bombardıman düzenleyerek ne kadar havalı olduklarını göstermenin mi, yoksa Minsk anlaşmalarına hâlâ uyduklarını beyan etmenin mi kendileri için daha kârlı olacağının muhakemesini yapıyorlar."

"Toplantı Düzenlemiş Olmak İçin Toplantı Düzenlememeliyiz"

Ukrayna’nın doğusundaki çatışmaları sonlandırmak adına Normandiya formatında yeni bir bakanlar toplantısının yakında yapılmasına ihtimal verip vermediği sorusu karşısındaysa Lavrov, “Bize gereken, toplantı düzenlemiş olmak için toplantı düzenlemek değil” ifadelerini kullandı.

rusya ukrayna siha donbass lavrov