İşgalci Rusya'dan "Kırım'ı Erişime Açın" Çağrısına Yanıt

TAKİP ET

Rus senatörler, işgalci Rusya'ya Kırım'ı 'erişime açma' çağrısında bulunan Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba'nın açıklamasına cevap verdi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba'nın işgalci Rusya'ya yaptığı "Kırım'ı erişime açın" çağrısına Rus senatörlerden yanıt geldi.

Rus Senatör Sergey Tsekov, Rus devleti yanlısı Russia Today televizyonuna verdiği demeçte, Kırım'da işgalci konumunda bulunan Rusya'nın işgalci devlet değil, Kırım'ı yeniden canlandıran ve müdafaa eden ülke olduğunu iddia etti.

Kuleba dahil tüm Ukraynalı politikacıların yalana başvurduklarını öne süren Tsekov, "Kırım'da durumun nasıl geliştiğini gerçekten öğrenmek istiyorlarsa, orayı ziyaret etmek için fırsat kollamalılar. Bizim açımızdan hiçbir engel olmayacak" ifadelerini kullandı.

Duma'nın Kırım vekili Mahil Şeremet ise Rus dezenformasyonuna ön ayak olarak Kuleba'ya Kırım'ın kapalı olduğu konusunda 'hikaye anlatmama' çağrısında bulundu. Şeremet, Rusya'nın Kırım'da uyguladığı politikaları görmezden geldi ve "Bütün bunlar oldukça şaşırtıcı görünüyor. Ünlü politikacılar ve milletvekilleri de dahil olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinden vatandaşlar defalarca Kırım'a geldi. Hiç kimsenin ne o zaman sorunu vardı, ne de şimdi var. Bu nedenle hikaye anlatmaya gerek yok" ifadelerini kullandı.

işgalci rusya rusya kırım ukrayna kırımı erişime açın çağrı yanıt rus senatörler dezanformasyon ukrayna dışişleri bakanı kuleba