İşgalci Rusya'dan Küstah Açıklama: Birliklerimizi Kendi Topraklarımızda Nereye Sevk Ettiğimiz İç Meselemizdir

TAKİP ET

Kremlin Sözcüsü Peskov, Ukrayna'nın doğusunda yaşanan hareketlilikle ilgili bir açıklama yaparak "Nasıl hareket ettiğimiz ve birliklerimizi kendi topraklarımızda nereye sevk ettiğimiz bizim kendi iç meselemiz" dedi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya televizyon kanalında katıldığı bir programda, Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilime ilişkin açıklamalarda bulundu.

İşgalci Rusya'nın Sözcüsü Peskov, Donbass bölgesinde tansiyonun yükselmesine ilişkin, bölgede yapılan hareketlilikler bizi ilgilendirir diyerek "Nasıl hareket ettiğimiz ve birliklerimizi kendi topraklarımızda nereye sevk ettiğimiz bizim kendi iç meselemiz" şeklinde konuştu.

Donbas'ta yaşananların savaşa yol açıp açmayacağı sorusuna "Elbette, hiç kimse savaşa doğru ilerlemiyor ve hiç kimse böyle bir savaş olasılığını kabul etmiyor" şeklinde cevap veren Peskov, Rusya’nın Ukrayna’nın güney doğusundaki Rusça konuşanların kaderine kayıtsız kalmayacağını da söyledi.

Donbas'ta yaşanan krizin çözümüne dair Almanya, Fransa, Rusya ve Ukrayna’dan oluşan Normandiya formatında bir liderler zirvesi hazırlamak amacıyla siyasi danışmanların çalışmalarını sürdürdüğünü dile getiren Peskov, krizin çözümü için 2015’te imzalanan Minsk Anlaşması’nın uygulanması gerektiğini vurguladı.

Peskov, konuşmasının devamında ise "Kiev'den sık sık ve çeşitli düzeylerde, Minsk Anlaşmaları'ndaki önlemlerin neredeyse işe yaramaz ilkeler olduğuna dair ifadeler duyduğumuzda, bu sadece bizde değil, muhtemelen Paris ve Berlin'de de şaşkınlığa neden oluyor. Rusya'nın yanı başında iç savaşın yeniden başlamak üzere olduğu bir ülke var. Bu bizim için tehlikeli mi? Elbette tehlikeli. Güvenliğimizi sağlamak için önlemler almalı mıyız? Tabii ki almalıyız. Biz de bunu yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

rusya işgalci ukrayna kırım donbas peskov kremlin sözcüsü konuşma açıklama birliklerimizi kendi topraklarımızda nereye sevk ettiğimiz iç meselemizdir kendi topraklarımız gerilim süreç minsk anlaşması