İşgalci Rusya'dan Yeni Hamle: Kırım'a Hava Saldırı Alayı Konuşlandırılacak

TAKİP ET

İşgalci Rusya, Kırım'da yeni bir hava saldırı alayı konuşlandırılacağını açıkladı.

Kırım'da 2014 yılından bu yana işgalci konumunda bulunan Rusya, askerileştirme çalışmalarına devam ediyor. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rusya'nın Kırım'da yeni bir hava saldırı alayı konuşlandıracağını açıkladı.

2021 yılının sonuna kadar Kırım’ın Kefe (Feodosiya) şehrine yeni hava saldırı alayının konuşlandırılacağını belirten Şoygu, dün yapılan toplantıda "Birliklerin savaş yeteneklerini geliştirmenin bir parçası olarak… yıl sonuna kadar, hava saldırı tugayını, kalıcı üssü Kefe olan 56. havadan saldırı alayı olarak yeniden düzenlenmesi planlanıyor" şeklinde konuştu.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda Aralık 2020’de, Türkiye dahil 63 ülkenin "evet" oyu vererek kabul ettiği kararla, Rusya’ya Kırım’ın askerileştirilmesine son verme ve askerlerini yarımadadan çekme çağrısında bulunulmuştu.

Ukrayna Ankara Büyükelçiliği Savunma Ataşesi Kurmay Albay Vyaçeslav Latış, QHA’ya verdiği demeçte, Rusya’nın Karadeniz’de tam hakimiyet kurmak için Kırım’ı askerileştirmeye devam ettiğini belirtmiş, Moskova’nın, yeni askeri birlikler ve birimler oluşturduğunu ve onların savaş potansiyellerini güçlendirdiğini ifade etmişti. Latış, 2030 yılına kadar Kırım’daki asker sayısının en az 43 bin olacağını, yarımadada yaklaşık 100 muharebe tankı, binden fazla zırhlı muharebe aracı, 400 adet topçu silah sistemi, 200’den fazla savaş uçağı ve yüksek hassasiyetli silah taşıyıcıları dahil olmak üzere yaklaşık 100 gemi ve denizaltının olacağını, Karadeniz Filosu'nun bir parçası olarak, Kalibr füze sistemi sayısının 11’den 25’e çıkacağını dile getirmişti.

işgalci rusya kırım ukrayna hava saldırı alay yeni konuşlandırılacak asker askerileştirme politika devam sergey şoygu savunma bakanı açıklama dedi açıkladı askeri alay asker