İşgalci Rusya'nın Savaş Planı: İlk Hedef Ukrayna'nın Su Tedarik Tesisleri

TAKİP ET

İngiltere merkezli iki gazete, Rusya'nın savaş planlarını gündeme taşıyarak olası bir savaş durumunda ilk hedefin Ukrayna'nın su tedarik tesisleri olduğunu öne sürdü.

Ukrayna ile işgalci Rusya arasında Donbas ve Kırım'da yaşanan gerilim artarken İngiliz medyası Rusya'nın savaş planları üzerine yazılar yazmaya başladı.

İngiltere merkezli Daily Mail; askeri kaynaklara dayandırdığı haberlerde, Kırım'da 40 bin ve Ukrayna sınırında da 40 bin olmak üzere toplamda 80 bin askerine 'savaşa hazır ol' emri veren Rusya'nın, olası bir savaş durumunda ilk hedefinin Ukrayna'daki su tedarik tesisleri olacağını öne sürdü.

Kırım'da 150 Bin Asker, Karadeniz'de Savaş Gemileri

Yine İngiltere merkezli bir başka gazete Mirror ise Rusya'nın işgal altındaki Kırım'da 150 bin asker konuşlandırdığını belirtti. Karadeniz'de de savaş gemisi artırımına devam eden Rusya'nın dört adet Ropucha sınıfı gemisinin diğer savaş gemilerine katıldığını vurgulayarak bu adımı 'saldırı hazırlığı' olarak nitelendirdi.

Mirror'a demeç veren askeri analist Bruce Jones, Ropucha sınıfı amfibi saldırı gemilerinin diğer askeri araçlara katılmasının sıklıkla görülmeyen bir adım olduğunu dile getirdi.

Ukraynalı bir askeri kaynak ise "Rus senaryolarından birisinin, Kırım'a su sağlayan, güney Ukrayna'daki su tedarik tesislerini ele geçirmek olduğunu biliyoruz" ifadelerini kullandı.

Uydu Görüntüleri Askeri Yığınağı Gözler Önüne Serdi

Bölgeden gelen uydu görüntülerine göre, Rusya'nın askeri yığınağı oldukça artmış durumda. Kırım'ın güney kıyısında yer alan Kachyk Gölü'nün yanında bulunan kampın görüntüleri PlanetLabs uyduları tarafından gözlemlendi.

13 Nisan'da çekildiği belirtilen görüntülere göre, Rusya'nın askeri üslerini genişlettiği görüldü. Rusya'nın bu üsleri, bölgeye çeşitli yollarla getirdiği askeri araçları konuşlandırması için kurduğu belirtiliyor.

 

 

 

rusya ukrayna kırım donbas işgal askeri planlar ifşa ingiltere ingiliz gazeteler iddia the mirror daily mail açıklama su tedarik tesisleri ilk hedef olası savaş durumu askeri hareketlilik gerilim