İşgalci Rusya'nın Sözde Mahkemesinden 3 Kırım Tatarına Hapis Cezası

TAKİP ET

İşgalcilerin uluslararası hukuka aykırı bir şekilde işgal altındaki Kırım'dan çıkararak yargılamak üzere Rostov'a götürdüğü Kırım Tatar Türkü 3 siyasi tutsağa sözde mahkeme tarafından ağır hapis cezaları verildi.

2014 yılından bu yana Rus işgali altındaki Kırım'da Kırım Tatarlarına karşı sayısız insan hakları ihlali gerçekleştirilmeye devam ediyor. İşgalcilerin uluslararası hukuku hiçe sayan bir tavırla bölge Türklüğünü maruz bıraktıkları baskısının son yansıması ise Rostov'daki sözde mahkemede yargılanan siyasi tutsaklara verilen ağır cezalar oldu.

Ayder Cepparov ile baba Enver Ömerov ve oğlu Rıza Ömerov'un uydurma suçlamalarla yargılandığı davada netleşen karara göre Cepparov, 17 yıl; Enver Ömerov, 18 yıl; Rıza Ömerov ise 13 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Kararı resmi sosyal medya hesabı üzerinden değerlendiren Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Ceppar, "Yañçıq Rusiye "mahkemesi" Ukraina vatandaşları - Ayder Capparov, Enver Ömerov ve Riza Ömerovğa uydurılğan qabaatlardan canavarca ükümler çıqardı. Bu ükümler, Qırımda başqa fikirde olğanlar rus işğalcileri tarafından bastırılğanını bir daa tasdıqlay" ifadelerini kullandı.

Öte yandan duruşma öncesinde de davanın görüleceği mahkeme salonuna gitmek isteyen Kırım Tatarlarının araçlarının işgalcilerin güvenlik güçlerince durdurularak -2 derece soğukta saatlerce bekletildiği öğrenildi.

rusya işgalci rusya sözde mahkeme rus mahkemesi rostov kırım kırım'ın işgali hapis cezası kırım tatar siyasi tutsaklar enver ömerov rıza ömerov ayder cepparov emine ceppar ukrayna