İşgalciler Tarafından Alıkonulan Kırım Tatarı Serbest Bırakıldı

TAKİP ET

Rus işgali altındaki Kırım'da işgalci güçlerin, Kurban Bayramı'nın 3. gününde alıkoyduğu Kırım Tatarı Abdulla İbragimov serbest bırakıldı. İşgalci mahkeme, İbragimov hakkında 3 gün tutuklama kararı almıştı.

Kırım’ın Kezlev  kentinde yaşayan Kırım Tatarı Abdulla İbragimov, 22 Temmuz 2021 tarihinde işgalciler tarafından alıkonuldu. Aynı gün Kezlev Şehir Mahkemesi, Kırım Tatarı Abdulla İbragimov’u, Rusya İdari Kanununun 20.3. maddesinin 1. fıkrası (kamuya açık olarak Nazi sembolleri veya aşırı örgütlerin sembollerini sergilemek) ihlal etmekle suçlu bularak hakkında 3 gün tutukluluk kararı aldı. İşgalciler, İbragimov’un Rusya’da yasaklı olan Hizb-ut Tahrir örgütüne ait sembolleri VKontakte sosyal ağındaki sayfasında paylaştığı için cezalandırıldığını belirtti.

"Göstermelik Bir Baskı"

Serbest bırakıldıktan sonra açıklamada bulunan Abdulla İbragimov, “Müslümanlar için büyük önem taşıyan ve resmi düzeyde kabul edilen bayramda baskının düzenlenmesi bence çok dikkat çekici bir eylem… Bu göstermelik bir baskıdır. Hiçbir şeyden çekinmediklerini gösteriyorlar. Vkontakte sosyal medyada yaptığım paylaşım sadece bir bahaneydi. Bunlar sivil tutumum, halkıma karşı yapılan baskılara karşı çıktığım için bana uygulanan baskı. Yani beni susturmaya çalışıyorlar.” dedi.

Kezlev'de Yapılan Arama

Kırım’da işgalci güçler, 22 Temmuz’da, Kezlev’de aynı evde yaşayan Kırım Tatarları Ali İbragimov ve Mustafa İbragimov’un evinde arama yaptı. Kırım Dayanışması sivil teşkilatından yapılan açıklamaya göre, işgalci güçlerin ayrıca İbragimov ailesine ait mağazada da arama yaptığı öğrenildi. Öte yandan, başka bir evde yaşayan Abdulla İbragimov sözde Aşırıcılıkla Mücadele Merkezi görevlileri tarafından alıkonuldu. Daha sonra Kezlev Şehir Mahkemesi, Kırım Tatarı Abdulla İbragimov’u, Rusya İdari Kanununun 20.3. maddesinin 1. fıkrası (kamuya açık olarak Nazi sembolleri veya aşırı örgütlerin sembollerini sergilemek) ihlal etmekle suçlu bulunarak hakkında 3 gün tutukluluk kararı aldı. 

İşgalciler Tarafından Darp Edilmişti

Abdulla İbragimov, Mart 2018’ta, Rusya tarafından işgal edilen Kırım ve Ukrayna’nın ana kısmı arasındaki idari sınırda işgalcilerce alıkonulmuştu. FSB (Rusya Federal Güvenlik Servisi) görevlileri copla kafasına vurarak, yüzüne tokat atarak Abdulla İbragimov’a fiziksel ve psikolojik baskı uygulamıştı.

kırım kezlev tatar baskı darp şiddet rusya işgal