İşgalciler Yine Saldırdı: Biz Ac Qala Bilərik, Susuz da Qala Bilərik, amma Qarabağsız Əsla

TAKİP ET

Azerbaycan-Ermenistan sınırının çeşitli noktalarında işgalci güçler defalarca ateşkesi ihlal ederek yerleşim yerlerini hedef aldı. Yaşamını yitiren sivillerin olduğunu duyuran Azerbaycan, Ermenistan'a karşılık verildiğini ve 12 uçaksavar füze sisteminin imha edildiğini açıkladı.

Rusya'nın himayesindeki işgalci Ermenistan, Azerbaycan topraklarına yönelik saldırılarını giderek yoğunlaştırıyor. Bu doğrultuda dün geceden itibaren sınırın çeşitli noktalarında top ve havanlarla Türk yerleşim bölgeleri hedef alındı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, bombardıman altında kalan Terter'in Gapanlı, Ağdam'ın Çıraklı ve Orta Garvand, Fuzuli'nin Alhanlı ve Şükürbeyli, Cebrayıl'ın Çocuk Mercanlı köylerinde sivil ölü ve yaralıların olduğunu açıkladı.

Ermenilerin ateşkesi ihlal etmesinin ardından Azerbaycan ordusu mütekabiliyet ilkesiyle işgalcilere cevap verdi. Bakanlık'tan gelen açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"Personelimiz ve tank birimlerimiz, füze ve topçu birliklerinin, insansız hava araçlarının desteğiyle Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'nin cephede ve savunmanın derinliklerinde bulunan çok sayıda canlı unsurunu, askeri tesis ve aracını tespit ederek imha etti. Alınan bilgiye göre Ermeni hava savunma birimlerine ait 12 OSA uçaksavar füze sistemi muhtelif noktalarda imha edildi."

"Karabağ Uğruna Verilen Mücadeleyi Unutmaya Hakkımız Yok"

Cephede tansiyonun yükselmesinin ardından gazeteci Cahangir Memmedli'nin açıklamaları ülkede geniş yankı buldu. Memmedli, "Biz aç kalabiliriz, susuz da kalabiliriz ama Karabağsız kalamayız. Ben bütün basını, her bir sosyal medya kullanıcısını vatan uğrunda mücadele etmeye çağırıyorum. Her bir vatandaş bu kutsal savaşa katılmalı, bu savaşa katkı yapmalıdır" ifadelerini kullandı.

Medyaya, özellikle de televizyonlara büyük bir iş düştüğünü kaydeden Memmedli'nin açıklamaları şöyle:

"Bugün dünyamızda 'söz'den güçlü 'silah' yoktur ve biz, medya mensupları olarak bu 'silah'tan doğru, yerinde faydalanmalıyız. Bu konuda her gazetecinin, medya organının, televizyonun üzerine önemli bir iş düşüyor. Bizim bir an bile Karabağ uğruna verilen mücadeleyi aklımızdan çıkarmaya hakkımız yoktur. Attığımız her adım bu savaş için, düşmana karşı kazanılacak zafer için hesaplanmalıdır."

azerbaycan savunma bakanlığı karabağ Cahangir Memmedli osa uçaksavar füze sistemi ermenistan ağdam fuzuli