İşgalcileri NATO Korkusu Sardı! "Kırmızı Çizgimiz"

TAKİP ET

Kremlin Sözcüsü Peskov, Ukrayna'nın NATO üyeliğini Rusya'nın 'kırmızı çizgisi' olarak nitelendirdi ve durumdan endişelendiklerini dile getirdi.

2014 yılından bu yana Ukrayna topraklarından işgalci konumunda bulunan Rusya'yı NATO'nun geç kalan hamlesinin yaklaştığının hissedilmesiyle korku dağları sardı. Günler önce gerçekleşen NATO Zirvesi'nin hemen öncesinde yaşanan gelişmeler ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky'nin iddiaları doğrulayan açıklamaları, Kremlin'i köşeye sıkıştırmış durumda.

Sözcü Dmitriy Peskov, iddialar kapsamında Ukrayna'nın NATO'ya üye olması halinde Rusya'nın saldırganlığını artıracağının ilk sinyalleri olarak yorumlanan bir çıkışta bulundu.

Biden ile Putin arasında Cenevre'de gerçekleşen görüşmeyi değerlendirmek üzere bir radyo programına konuk olan Peskov, Ukrayna'nın NATO üyeliği ile ilgili soruya 'Moskova'nın durumu yakından takip ettiği' vurgusuyla cevap verdi.

Söz konusu ihtimali Rusya'nın 'kırmızı çizgisi' olarak nitelendiren Peskov, "Tabii ki endişelerimizi arttırıyor" dedi.

Peskov, Cenevre'deki zirvenin içeriğine ilişkin de silah kontrol anlaşmaları ve risk azaltma önlemlerine zemin hazırlama hakkında acil görüşmeler yapılması gerektiği konusunda anlaşmaya varıldığını sözlerine ekleyerek bilgi verdi.

rusya nato ukrayna kremlin dmitriy peskov nato üyeliği