IŞİD İtirafçısı: İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu'na Suikast Planlanıyordu

TAKİP ET

Yakalanan "IŞİD Türkiye sorumlusu" Kasım Güler'in itirafları gündeme oturdu.

Dinci terör örgütü IŞİD'in "Türkiye sorumlusu" suçlamasıyla tutuklanan "Ebu Usame el Türki" kod adlı Kasım Güler hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan dava dosyasında Güler'in 74 sayfa dolusu itiraflarına yer verildi.

DW Türkçe'de yer alan Alican Uludağ imzalı habere göre Kasım Güler, örgütün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Acun Ilıcalı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na saldırı planladığını itiraf etti.

Ayrıca Güler, örgütün LGBTİ+ bireylerin yanı sıra Zöhre Ana Cemevi'ni ve Adana'da bulunan İncirlik Üssü'ne saldırmayı tasarladığını itiraf söyledi.

15 Haziran 2021'de Türkiye'ye sınırı kaçak olarak geçmeye çalışırken yakalanan Kasım Güler, 21 Haziran 2021'de verilen kararla tutuklanmıştı. Kasım Güler hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Anayasayı İhlal" ve  "Tehlikeli Maddeleri İzinsiz Olarak Bulundurma veya El Değiştirme, Sayı ve Nitelik Bakımından Vahim Olan Silah veya Mermileri Satın Alınması Taşınması, Bulundurulması ve 6136 sayılı yasaya muhalefet" suçlarından dava açılmasına karar verildi.

Kılıçdaroğlu'na Adalet Yürüyüşü Sırasında Suikast Planı

Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılması planlanan suikastı anlatan Güler, "2017 yılında Deyrezor bölgesinde bulunan Ebu Yusuf kod Ömer Yetek isimli şahıs Kayseri'de eylem yapmak isteyen birkaç gencin olduğunu söyleyerek iletişim numaralarını kendisine verdiğini Nusret Yılmaz bana söyledi. Daha sonra Nusret Yılmaz bu şahıslarla görüştüğünde eylem yapmaya hazır olduklarını bildirdiler. Nusret Yılmaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdardoğlu'nun Adalet Yürüyüşü sırasında Kılıçdaroğlu'nun da içerisinde bulunduğu kalabalığın üzerine araç sürmek suretiyle gerçekleştirilmesini bizzat planladı ve Emni Hariç'ten (IŞİD'in Dışişleri Bakanlığı) bu eylem için onay aldı. Eylemi gerçekleştirecek kişiler Kayseri ilinde minibüs tipi bir araç kiraladılar, ancak eylemi gerçekleştirecekleri sırada yakalandılar" dedi.

Acun Ilıcalı ve Ekrem İmamoğlu'na Suikast Planı

Ayrıca örgütün İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Acun Ilıcalı'ya suikast planladığını belirten Güler, "Hattap" kod adlı Ömer'in Acun Ilıcalı'ya suikast düzenlemek istediğini kendisine söylediğini belirterek "Talebi olumlu değerlendiren Şahap Variş, bir de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekem İmamoğlu'na silahlı saldırada bulunması talimatı verdi. Bunun üzerine Hattap kod adlı Ömer elinde bulunan kaleşnikof silahın iyi olmaması nedeniyle 1-2 tane daha silah gönderilmesini istedi. Bu silahlar henüz gönderilmeden önce Hattap kod adlı Ömer bize İstanbul'da polis aracına yapılan bir silahlı saldın videosu göndermişti. Daha sonra Hattap, bize gönderdiği risalede Acun Ilıcalı'nın yüksek seviyede korunması, Ekem İmamoğlu'na yapılacak eylemin medyaya düşmesi nedeniyle bu eylemleri gerçekleştiremediğini bildirdi" ifadelerini kullandı.

kemal kılıçdaroğlu ekrem imamoğlu acun ılıcalı kasım güler ebu usame el türki suikast ışid