IŞİD Sanığı Suriyeli, Telefonuna Ulaşılamasın Diye Parmak Derisini Dişleriyle Kopardı

TAKİP ET

IŞİD'in Adana sorumlularından ikisi hakkında 15'er yıl hapis istemiyle açılan davanın iddianamesinde sanık M.H.M.'nin sağ elinin işaret parmağının derisini dişiyle ısırarak kopardığı ifade edildi.

Halk TV'nin aktardığına göre 17 Şubat'ta tutuklanan Suriyeli M.H.M. ve A.S. hakkında yürütülen savcılık soruşturması sonucunda sanıklar hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası istendi.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede yer verilen EGM Terörle Mücadele Daire Başkanlığı bilgi iletim raporuna göre IŞİD, Türkiye'de eleman kazanma ve lojistik destek faaliyetlerini yürütmek için "Lecne" adlı bir grup oluşturdu.

Parmağının Derisini Dişleriyle Kopardı

"Lecne" adlı grubun Adana'da IŞİD'in sözde Türkiye emiri Mahmut Özden'e bağlı Yamaçlı grubuyla irtibatlı olduğu, Suriye'den Türkiye'ye gelmek isteyen örgüt mensuplarına yardım ettikleri, bu kişilerle şifreli programlar aracılığıyla irtibat kurarak "güvenli yol" sağladıkları, ailelerine maddi destek verdikleri, silah ve patlayıcı buldukları, M.H.M. ve A.S.'nin de bu grubun içinde bulunduğu belirtilen iddianamede, sanık M.H.M.'nin sağ el işaret parmağının derisini dişleriyle kopardığı, bu eylemi tuş kilidi parmak iziyle açılan cep telefonundaki örgütsel bilgilerin ortaya çıkmasını önlemek için yaptığı ifade edildi.

 

İddianameye göre sanığın engelleme çabasına rağmen cep telefonu açıldı ve cihazdaki örgütsel dökümanlar, IŞİD mensuplarının fotoğrafları ve örgütsel yazışmalar ortaya çıktı.

"Örgüt Adına Para Dağıtımı Yapıyordu"

Tanık M.A. ise "M.H.M, örgütün Türkiye sorumlusu 'Refik' kod adlı kişiye bağlı olarak çalışırdı. Örgütün bu faaliyetlerini Türkiye'de toplam 5 kişi yürütür, bunlardan birisi de M.H.M'dir. M.H.M. ile ben Adana'da buluştuk. Kendisi örgüt adına para dağıtım işlerini yürütüyordu" şeklinde ifade verdi.

Sanıkların 15'er yıla kadar hapisleri istendi.

 

ışid sanığı suriyeli telefonuna ulaşılamasın diye parmak derisini dişleriyle kopardı