IŞİD'li Ömer Yetek Türkiye'de 3 Şirket Sahibiymiş

TAKİP ET

Türk askerlerinin yakıldığı anları görüntületip yayımlatan IŞİD'li Ömer Yetek'in Türkiye'de 3 şirket sahibi olduğu ortaya çıktı.

Türk askerlerinin yakıldığı anları görüntületen ve servis ettiren IŞİD'in sözde medya bakanı Ömer Yetek'in Türkiye'de 3 adet şirket sahibi olduğu ortaya çıktı.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) kayıtlarına göre Yetek'in Ocak 2018'de tarihinde Ankara Terörle Mücadele Müdürlüğü'nde verdiği ifadenin yalan olduğu öğrenildi. Ömer Yetek, emniyetteki ifadesinde Fadli Şipallı ile birlikte 2006 yılında 30 bin liraya poşet işi yapmak için şirket kurduklarını söylemişti.

İstanbul Ticaret Odası kayıtlarında Yetek'in 2002'de kurduğu 3 şirketin sahibi olduğu ortaya çıktı. İTO verilerine göre Yetek 13 Haziran 2006'da 30 bin lira sermaye ile Sena Grup Plastik adlı şirketi kurduğu, sermayenin yarısınınsa Şipallı'ya ait olduğu bildirildi.

Yetek'in ifadesinde söylemediği diğer bir şirketi ise CM Plastik. Bu şirkette de Şipallı ile ortak olan Yetek IŞİD'e katıldıktan bir ay sonra CM Plastik kapatılmıştı.

Yetek'in diğer şirketi olan AKSA Plastik İç ve Dış Ticaret Sanayi adlı şirketin sermayesinin 9 bin lirası Yetek'e, bin lirası ise yine Şipallı'ya aitti. 

IŞİD'li Ömer Yetek Türkiye'de 3 Şirket Sahibiymiş