IŞİD'li Terörist İstanbul'da Yakalandı

TAKİP ET

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve MİT tarafından yürütülen ortak operasyonla terör örgütü IŞİD'li bir militan İstanbul'da yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve MİT tarafından yürütülen ortak operasyonla birlikte, terör örgütü IŞİD'in 2 yıl önce öldürülen lideri Ebubekir El Bağdadi'nin Suriye'deki sözde güvenli bölgeye geçişini koordine eden ve çatışma bölgelerindeki örgüt militanlarıyla irtibatlı olduğu tespit edilen yabancı uyruklu A.S.İ.M, İstanbul'da yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, terör örgütü IŞİD ve IŞİD'in etkin olduğu bölgelerle iltisaklı şahısların tespit ile deşifrelerine yönelik yürütülen operasyonlar kapsamında, 2014 yılında çatışma bölgelerine giderek, örgüt içerisinde sorumlu düzeyinde faaliyet yürüten A.S.İ.M'nin yeri tespit edildi.

Örgüt içinde silahlı eğitim verdiği, DEAŞ'ın karar organı içerisinde bulunan üst düzey emirler ile müşterek hareket ettiği tespit edilen A.S.İ.M., 28  Nisan günü düzenlenen operasyonla İstanbul'da yakalandı.

ışid deaş militan terörist terör örgütü istanbul'da yakalandı gözaltına alındı ebubekir el bağdadi iltisaklı irtibatlı tespit edilen emniyet müdürlüğü mit operasyon ortak