İskeçe'de 19 Yaşındaki Ayşe'ye Çarptıktan Sonra Kaçarak Ölümüne Sebep Olan Yunan Polis, Taksirle Öldürme Suçundan Yargılanacak

TAKİP ET

İskeçe'de bir Türk'e aracıyla çarparak ölümüne yol açan 34 yaşındaki polisin "taksirle adam öldürme" suçlamasıyla yargılanacağı belirtildi.

Yunan basınına yansıyan haberlerde, İskeçe Savcılığının, devriye aracıyla 19 yaşındaki Ayşe Kadri'ye çarptığını itiraf eden polisin, taksirle adam öldürme suçlamasıyla yargılanacağına karar verdiği ifade edildi.

Söz konusu polisin, mahkeme gününe kadar tutuklu kalacağı aktarıldı.

AA'da yer alan habere göre Mizanlı köyünde yaşayan Ayşe Kadri, 6 Aralık Çarşamba günü yürüyüş yaparken polis aracının çarpması sonucu ağır yaralanmış, kaldırıldığı Kavala Hastanesinde 12 Aralık Salı günü hayatını kaybetmişti.

Kazadan sonra ambulans çağırarak olay yerinden uzaklaşan devriye aracını kullanan 34 yaşındaki polis, ilk ifadesinde, "olayın görgü tanığı olduğu" iddiasında bulunmuş ancak daha sonra devriye aracıyla genç kadına çarptığını itiraf etmişti.

Haberlerde, polisin, kazadan sonra aracı tanıdığı bir tamirhaneye götürerek çarpma izlerini yok etmeye çalıştığı belirtilmişti.

Ayrıca doğumgününde toprağa verilen Ayşe'ye çarpıp kaçarak ölümüne sebebiyet veren Yunan polisin, ifadesinde bir köpeğe çarptığını iddia ettiği de öğrenilen bilgiler arasında yer alıyor.

Eylem Düzenlenmişti

Ayşe Kadri'nin ailesi, avukatları aracılığıyla yaptıkları açıklamada, kazayla ilgili küçük bir detayın bile olayın aydınlatılması açısından önemli olduğunu belirterek görgü tanıklarına, tüm detayları yetkililerle paylaşmaları çağrısında bulunurken İskeçe şehir meydanında toplanan göstericiler ise ilk olarak İskeçe Emniyet Müdürlüğüne yürüdü. “Bu cinayet unutulmayacak. 19 yaşındaki kızın sesi olacağız” diye slogan atan eylemciler daha sonra İskeçe Adliyesine doğru yürüyüşe geçti. Emniyet güçleri aleyhine burada da sloganlar atmaya devam eden göstericiler daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Yunanistan Batı Trakya Gümülcine İskece Taksirle adam öldürme Yunan Polisi