İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, Hayata Gözlerini Yumdu

TAKİP ET

Batı Trakya Türklerinin önderlerinden İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete 57 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Batı Trakya Türklerinin önderlerinden, İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete 57 yaşında hayata gözlerini yumdu. Ahmet Mete bir süredir kanser tedavisi görüyordu.

1965 yılında İskeçe'ye bağlı Yassıören köyünde dünyaya gelen Ahmet Mete, İstanbul'da gördüğü ilk ve orta öğreniminin ardından Bursa Uludağ Üniversitesi'nde İlahiyat Fakültesi'nde Medine İslam Üniversitesi'nde eğitim aldı. Yüksek öğreniminin ardından Batı Trakya'ya dönerek İskeçe Müftülüğü'nde vaizliğe ve Kuran kursu hocalığı yapan Mete, doğduğu Yassıören köyünde yıllarca imamlık yaptı.

2007 yılında İskeçe Müftüsü seçilen Ahmet Mete, Türk Azınlığı Vaaz ve İrşat Heyeti Asbaşkanlığı görevini de yürüttü. Evli ve 3 çocuk babası olan Ahmet Mete bir süredir muzdarip olduğu kanser hastalığı nedeniyle hayata gözlerini yumdu.

"Batı Trakya Türklerinin Haklı Mücadelesinin Liderlerinden..."

Mete'nin vefatına ilişkin bir mesaj paylaşan İYİ Parti Türk Dünyası ve Yurt Dışı Türkler Başkanı Rıdvan Uz, "Batı Trakya Türklerinin haklı mücadelesinin liderlerinden, İskeçe Müftümüz Ahmet METE’ye Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine, Batı Trakya Türklerine ve tüm Türk Dünyasına başsağlığı diliyorum. Makamı âli, mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.

Ömrü Türklüğe Hizmetle Geçti ve Öyle Sonlandı

Ahmet Mete görevi boyunca Batı Trakya Türklerinin refahı ve huzuru için hizmet etti, bu süreçte Yunan devletinin baskıcı politikalarıyla defalarca karşı karşıya geldi. Dostluk ve Eşitlik Barış Partisi'nin kongresinde yaptığı bir konuşmada Genel Başkanı Mustafa Çavuşoğlu'nu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kurucusu Rauf Denktaş'a benzetmesinin ardından Mete'ye hapis cezası verilmişti.


Akşener ve İmamoğlu'ndan Taziye


İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ahmet Mete'nin vefatının ardından taziye mesajı yayımladı. 

Twitter'dan paylaşım yapan Akşener, "İskeçe’nin seçilmiş müftüsü #AhmetMete hocamızın vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Ömrünü Batı Trakya Türkleri için mücadeleye adamış hocamıza Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun." ifadelerini kullandı.

 
İmamoğlu ise, "Bir süredir kanser tedavisi gören İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete’nin vefat haberi bizi üzdü. Kendisine Allah’tan rahmet; ailesine ve Batı Trakya’daki Türk toplumuna başsağlığı diliyorum." mesajını yayımladı.


   

iskeçe seçilmiş müftüsü ahmet mete hayata gözlerini yumdu kanser batı trakya türkleri