İskender Öksüz: Yeni Mezunlarla Devam Edecekmişiz, Dünyayı Ne Derinden Kavrayış...

TAKİP ET

Ünlü yazar İskender Öksüz, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerini tenkit etti.

Karar'daki köşesinde "Yetenek Savaşı'nda Türkiye" başlıklı bir yazı kaleme alan ünlü yazar İskender Öksüz, dünyada "insan sermayesi dışındaki tüm yatırım araçlarının satın alınabileceğini" ancak insan sermayesinin sadece "yetiştirilebileceğini vurguladı.

II. Dünya Savaşı'nda maddi sermayesi tamamen yok olan ülkelerin barıştan kısa süre sonra refah piraminin üstüne çıktığını belirten Öksüz, "Çünkü yeteneklerinin bir kısmı harpte telef olsa bile kalanı yetmiştir" dedi.

"Hangi oyunu oynasak, biz sayı kaybediyoruz. Yetenek Savaşı’nda da kazanan tarafta olacağımızı hiç mi hiç sanmıyorum" diyen Öksüz, şu ifadeleri kullandı:

"Niçin Hangi Oyunu Oynasak Kaybediyoruz?"

"Geçen yazımda bahsettiğim Yetenek Savaşı o hâle geldi ki zengin ülkeler insan sermayesini de ithal etmeye başladı. Hâlbuki biz, bir cins yetenek liberalizmiyle, 'Bırakınız geçsinler, bırakınız gitsinler' lafları ediyoruz. Biz yeni mezunlarla devam edecekmişiz. Dünyayı ne derinden kavrayış, değil mi?

'Giderlerse Gitsinler' Diyen Erdoğan, Dr. Ekrem Karakaya İçin Taziye Mesajı Yayımlamadı


Niçin hangi oyunu oynasak biz kaybediyoruz? Çünkü şartlar her an değişiyor ve her an daha hızlı değişiyor. Biz ise, 'cedlerimiz yaptıysa ben de öyle yaparım' akıl yürütmesine sıkı sıkıya bağlıyız. Cedlerimizin yaptığı, cedlerinizin zamanında ve onların şartlarında doğru idi. Yaptıklarının bazıları da hiçbir şartta doğru değildi. Biliyor musunuz, cedlerimiz de tıpkı bizim gibi insandı. Fakat biz, zamana ve zemine bakmadan cedlerimizin yapıp ettiğinden nas çıkarmaya çalışıyoruz. Çıksa da çıkarıyoruz, çıkmasa da çıkarıyoruz ve bir anda değişen suları algılayamıyoruz bile. Nereye gideceğini bilemeyen kaptana hiçbir rüzgârın yararı yok."

İskender Öksüz'ün yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

iskender öksüz yeni mezunlarla devam edecekmişiz dünyayı ne derinden kavrayış hekimler giderlerse gitsinler