İskenderun'da Deniz Seviyesi Yükseldi: Bir Kafe Sular Altında Kaldı

TAKİP ET

Hatay'ın İskenderun ilçesi, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bu sefer de lodos ve sağanak yağışın etkisi altına girdi. Yağış ve lodos nedeniyle deniz seviyesi yükselerek sahil bandındaki bazı caddeleri sular altında bıraktı.

Hatay’ın İskenderun ilçesi, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bu sefer de lodos ve sağanak yağışın etkisi altına girdi. Yağış ve lodos nedeniyle deniz seviyesi yükselerek sahil bandındaki bazı caddeleri sular altında bıraktı.

İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, altyapının çökmüş durumda olduğunu ve Büyükşehir Belediyesi ile HATSU’nun müdahale etmesini beklediklerini söyledi.

Sular altında kalan caddeler arasında Atatürk Anıt Alanı, Mete Aslan Bulvarı ve Sahil Yolu Caddesi de vardı. Bu caddelerde trafik akışı aksadı, sürücüler ve yayalar zor anlar yaşadı. Bazı vatandaşlar ise yaşananları cep telefonu kameralarıyla kaydetti. Deniz suyunun bastığı bir kafede çalışan bir kişi ise korku dolu anlarını sosyal medyada paylaştı.

İskenderun ilçesi, 6 Şubat’ta meydana gelen 7.8 ve 7.5 büyüklüğündeki depremlerden yoğun şekilde etkilenmişti. Depremler sonucunda ilçede çok sayıda bina hasar görmüş, bazı tarihi yapılar da yıkılmıştı. 

iskenderun deniz seviyesi sel su baskını