İskenderun'da Gönüllülerin Kurduğu Çadırkent, Kaymakamlık Tarafından Kapatıldı

TAKİP ET

İskenderun'un Mustafa Kemal Mahallesi'nde gönüllüler ile Rotary Kulübü'nün oluşturduğu çadırkentte bulunan çamaşırhane ve yurttaşların konakladığı çadırlara kaymakamlık tarafından el konuldu.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde gönüllü vatandaşlar ve Rotary Kulübü’nün su ve kıyafet depoladığı spor salonunun kaymakamın talimatıyla boşaltılmak istenmesi, gönüllülere ve Rotary Kulübü’ne ait çadırlara el konulmasına depremzede vatandaşlar ve gönüllüler tepki gösterdi. Polis, gönüllülerden Selda Karafazlı’yı gözaltına aldı. Karafazlı, CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin’in devreye girmesiyle serbest bırakıldı.

Depremzedeler, yaşananlara tepki göstererek çadırların sökülmesine engel olmaya çalıştı.  Olaylar sonrası polis, çadırlara el koyarak gönüllülerden çadır alanını terk etmelerini istedi.

"AKP'ye Zırnığımı Vermeyeceğim"

Yetkililerine tepki gösteren bir depremzede, şunları söyledi:

"Önce niye gelip buraya çadır kurmadı? Devlet, bu adamdan büyük mü? Niye bu adamdan önce devlet gelip de buraya çadır kurmadı? Bu adam 40 gündür çadır kuruyor, enkazımızı kazdı, kablomuzu çekti, yemeğimizi verdi, battaniyemizi verdi. Şimdi gelip bu adamın emeğini boşa mı çıkaracaksınız? Yazıklar olsun. Eğer siz de onlara alet olacaksanız yazıklar olsun size de. 40 gün önce devlet neredeydi? Bu adam, getirdi çadır kurdu; devlet niye kurmadı? Devlet, şimdi gelmiş bana ‘Çadırından çık’ diyor. O devlet ne devleti? Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Beş tane cenazem var. Üç yeğenim öldü. Şimdi bana diyorlar, ‘Çadırından çık’. Çıkmıyorum, erkek olan gelsin beni çıkartsın. 22 senedir AKP’ye oy veriyordum, bundan sonra zırnığımı vermeyeceğim. Çadırları boşaltmayın, gururu olan boşaltmaz. Çıkartabilen de gelsin çıkartsın beni. Ben, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım, çadırımdan da memnunum. Çadırımdan çıkmıyorum."

Bir diğer yurttaş ise "40 gün sonra devletin aklına düşüyoruz. Dört çocuğum var, bunca zaman neredeydi bu devlet? Yeter artık, bari burada rahat bırakın. Polisi toplamışlar gelmişler, bizim çadırlarımızı yıkacaklar" dedi.

 

iskenderun kaymakamlık afad çadır çadırkent deprem hatay