İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa: İstanbul'da Musluktan Su İçilebilir

TAKİP ET

İBB İstanbul Su ve Kanalizasyon İradesi (İSKİ) Genel Müdürü Şafak Başa, İstanbul'da musluktan su içilebileceğini öne sürdü.

İSKİ, Ömerli-Dudullu İsale Hattı açılış töreninde açıklamalarda bulunan İSKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, İstanbullulara musluk suyu içmeleri çağrısı yaptı.

"Bugün kime sorsak, İstanbul’da musluk suyunun içilmeyeceğini söyleyecektir" diyen Başa, şu ifadelerini kullandı:

"Oysa biz bunun tam tersini söylüyoruz. 'İstanbul’da su musluktan içilir' diyoruz. İstanbul’un suyunu kaynağında korumaya başlıyor, 22 içme suyu arıtma tesisimizde titizlikle arıtıyoruz. Bu suları, evlere, şebekenin yüzde 99’u yenilenmiş ve içerisinde herhangi bir kirlilik barındırmayan düktil font borularla ulaştırıyoruz. Şehre verdiğimiz suyu akredite laboratuvarlarımızda düzenli olarak kontrol ediyoruz. Aylık su kalite raporlarımızı da şeffaf bir şekilde, internet sitemizde yayınlıyoruz."

Başa ayrıca İSKİ'nin ülkede en ucuz su tarifesine sahip idarelerden biri olduğunu savundu. Başa "Bu ekonomik kriz ortamında, İstanbullulara musluktan su içme çağrısı yapıyor ve aile bütçelerine bir nebze de olsa destek olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

iski genel müdürü şafak başa istanbul istanbul büyükşehir belediyesi musluktan su içilebilir ibb ekrem imamoğlu