İskoçya Başbakanı Sturgeon'dan İsrail'e: Ramazan'da Bir Camiye Saldırmak Affedilemez

TAKİP ET

Birleşik Krallık'a bağlı İskoçya'nın Başbakanı Nicola Sturgeon, İsrail'in Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarının uluslararası hukukun ihlali anlamına geldiğini belirtti. İsrail'e "şiddetin derhal durdurulmasına yönelik çağrılara kulak vermesi" için seslendi.

İskoçya'daki seçimi kazanan bağımsızlık yanlısı İskoç Ulusal Partisi'nin (SNP) lideri İskoçya Bölgesel Başbakanı Sturgeon, Twitter hesabından İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarına ilişkin bir ileti paylaştı.

İskoç Başbakan, "Bir ibadethaneye herhangi bir zamanda saldırmak kınanır, ancak Ramazan'da bir camiye saldırmak tamamıyla affedilemez" ifadelerini kullandı.

Saldırıların uluslararası hukukun ihlali anlamına geldiğine dikkat çeken Sturgeon, İsrail'e "şiddetin derhal durdurulmasına yönelik çağrılara kulak vermesi" için seslendi.

Dün İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa, Eski Şehir bölgesinin Şam Kapısı ve Şeyh Cerrah Mahallesi'nde Filistinlilere saldırmıştı. Bu saldırılarda en az 205 kişi yaralanmıştı.

İskoçya Birleşik Krallık Nicola Sturgeon Mescid-i Aksa Kudüs Doğu Kudüs İsrail İsrail polisi Ramazan Filistin Filistinliler israil saldırısı